A mentősként is dolgozó sürgősségi szakorvos, a nemzet toxikológusa úgy látja, a helyzet olyan most, mintha naponta kellene egy tömegbaleset sérültjeit ellátniuk. 

A Metropolnak adott interjút Zacher Gábor (a teljes interjú a keddi lapszámban jelenik meg, és kerül fel a honlapra), aki szerint egyre nagyobb a teher a kórházakon a koronavírus-járvány miatt, vannak olyan intézmények, ahol már az utolsó ágyakat sikerül "elcsípniük".

Zacher Gábor napra pontosan megmondta, mikor tetőzhet a járvány harmadik hulláma

Fotó, címlapkép: YouTube/TV2

Zacher szerint az orvosok és az ápolók mindent megtesznek, de a korlátozások feloldásához elkerülhetetlen és elengedhetetlen a fegyelmezett magatartás. 

A mentősként is dolgozó sürgősségi szakorvos a lapnak elmondta, szerinte március 24-én, a névnapján tetőzhet a járvány harmadik hulláma – addig pedig fokozott óvatosságra intett mindenkit.

Nem arról van szó, hogy korábban ne találkoztunk volna légzési elégtelennel vagy súlyos sérülttel, de most olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne. Máskor csak ritkán történik olyan eset, amelyben egyszerre száz ember sérül meg

- magyarázta a helyzetet.

Forrás: Metropol

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@szegfue: Draga Erzsikem! Ha hordjuk a maszkot, akkor a covidot se kaphatnank meg, mert ugyebar cseppfertozessel terjed a dolog! Nem hinnem, hogy a magyarok olyan ugyesek lennenek, hogy olyan maszkot tudnanak csinalni, hogy a covidot nem szuri ki, de a sima flut meg igen!
Te, aki Magad is gyartod masok megsegitesere a maszkokat, mar tudsz olyat csinalni, ami kiszuri a sima flut?
Akkor viszont mi a lofaxnak kell a "rendes" flu oltas minden evben??? Miert nem mondjak azt a nepnek, hogy oktober elsejetol marcius 31-ig fol a maszkot, es nincs tobbet flu???
Ez egy nonszensz - de inkabb azt mondanam, hogy a baromira hozza nem erto dilettans kormany propaganda-politikaja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
hazudsz te büdös patkány...jan 1-től 2019-ben többen haltak meg márc 15-ig...mint most...a "tomboló járványban "
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html...akkor nem láttalak itt siránkozni...kérném a vírust menedzselő " szakértőket " árulják el nekem...hol van a sok " covid halott " ?...mert a hivatalos statisztikákban nem...túl szabadok voltak már az emberek, kellett egy fék...no meg a pénz a politikusoknak...
jesz
kedves ember ez a celeborvos(akit a detox-orvos óta ismer az ország)
Szerényen emlegette a népnevelő munkáját, miszerint a mentőautó jobboldaláról szokott kiszólni az utcán maszk nélkül ténfergőknek..hogy -húzd má' fel a maszkot!...aztán jön a válasz...ezt ő sem idézte.

No és ha ő megmondta, akkor az úgy is lesz..
lusta
Ez úgy hazugság, ahogy van. Hiába próbál most szakértősködni, a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár már novemberben tudta mindezt.
ágimami
@Pálinkás Pál: Sajnos a belinkelt oldal már nem található!
Pálinkás Pál
@ágimami: de található...ne Toron vagy VPN-en keresztü próbáld, sima böngészővel
karma1
Zacherkam, vazze, sehol se vagy! Hat tudsz te azzal versenyezni, ahogy tavaly a csuti nyomoronc kijelentette, hogy a jarvany tetozik majus 3-an, vasarnap, tehat majus negyediken lehet erettsegizni, mintha mi sem tortent volna? Hat ehhez te sehol se vagy! Oszt mennyit tanu'ta' hozza', te szerencsiiiitlen embo"r!?
szegfue
@Pálinkás Pál: Azért legyél egy kicsit "igazságosabb"! Bár nem adtam össze a számokat, de nagyságrendileg azonos szinten mozog a halálozás száma, 2020. novemberében és december elején viszont nagyon "megugrott". Én is csak most fogtam fel (érintettségem miatt), hogy nem a virusba halnak bele, hanem a szövődményeibe. A pozitiv után 1 héttel már negativ lett a teszt, majd rá 7-10 napra jönnek a szövődmények... már akinél.
Pálinkás Pál
@szegfue: kevesebb a halott mint 2019 adott időszakában, amikor senki nem sipákolt semmiért!!! nem érdekes mibe halnak meg ,ha kevesebben ,mint akkor...tök mindegy minek hívod, ...ezek szerint akkor nagyobb "járvány " dúlt mint most!!ez az egész szimplán arra megy hogy rendszabályozzák az embereket...és ez az egész világon így van, sehol nem haltak meg többen..és milyen érdekes...a beteg öregemberek halnakmeg,mint minden időben!!!
karma1
@ágimami: Hagyd a fenebe, valobvan megtalalhato, de egyetlen percet sem szabad ennek a valaminek a nezegetesevel toltened!
Nekem azonnal a 6. oldal nyilt ki, az osszesites, hat vazze, az nem semmi!
Csak ellenorizd az elso ket sor eredmenyeit (41.sor, 2020.10.05-11-ig) es ha osszeadod a reszadatokat, akkor nem jon ki a 2563 fo adat, hanem csak 2059 fo (ez 504 fovel kevesebb, mint a statisztikaban megadott), aztan tedd meg ezt a 42. sorral (2020.10.12-18-ig), ha osszeadod a reszeredmenyeket, akkor a megadott 2751 fo helyett meg vadabb, 2196 fo jon ki, ami 555 fovel kevesebb szam, mint amit a statisztika megad osszesnek.
Ha en hamisitanek egy statisztikat, legalabb a szamokat pontosan adnam meg.
Ennyi. Nem erdemel tobb szot
Málna
@karma1: Nem tűnt fel, hogy a te összesítésedből hiányoznak a 65 év alattiak? Lapozgass kicsit az oldalak között, és kijön a matek...
ágimami
@karma1: Tökéletesen igazad van, nem érdemes vele foglalkozni!
ágimami
@Pálinkás Pál: Megtaláltam kösz, végignéztem de ennyi. Erre azért kiváncsi leszek mi lesz belőle!!
Az OK hogy még nincs döntés, de nem véletlenül "lengették" be!!
szegfue
@szegfue: 8:29 Értem, látom és el is fogadom, hogy 2019 márciusában kevesebben haltak meg, mint 2020. azonos időszakában. De azt viszont Neked kellene belátnod, hogy bizony 2020. novemberében és decemberében többen haltak meg, mint bármikor az előző évek során. Ennyi, nem több. Én nem "kiabáltam" Veled sem a sok felkiáltó jellel, sőt semmilyen messzemenő következtetést sem vontam le. Csupán megjegyeztem, ha már megnéztem a belinkelt KSH statisztikát. Azt meg végképpen nem tudom kijelenteni, hogy az idős emberek a Covid miatti szövődmények miatt, vagy teljesen más okból halhattak meg többen 2020. év vége felé.
Pálinkás Pál
@karma1: no akkor ugorj neki gyorsan...ha hülye vagy egy táblázat értelmezéséhez,ne a másikat szídd...de segítek rajtad...a táblázat bal felső sarkában van egy nyíl...ha rákattintasz..jön az 5. oldal...és így tovább! milyen érdekes,igaz?...nos pont ezért áll meg ez a covid hiszti...mert te még az okosabbak közé tartozol...és neked is nehézséget okoz egy táblázat kezelése...
szegfue
@Pálinkás Pál: 8:29 Ezt Neked szántam, csak nem figyeltem oda! Értem, látom és el is fogadom, hogy 2019 márciusában kevesebben haltak meg, mint 2020. azonos időszakában. De azt viszont Neked kellene belátnod, hogy bizony 2020. novemberében és decemberében többen haltak meg, mint bármikor az előző évek során. Ennyi, nem több. Én nem "kiabáltam" Veled sem a sok felkiáltó jellel, sőt semmilyen messzemenő következtetést sem vontam le. Csupán megjegyeztem, ha már megnéztem a belinkelt KSH statisztikát. Azt meg végképpen nem tudom kijelenteni, hogy az idős emberek a Covid miatti szövődmények miatt, vagy teljesen más okból halhattak meg többen 2020. év vége felé.
Pálinkás Pál
@szegfue: nem is neked szántam...a sok megvezetett állítja...szinte már más halálok nem létezik ,csak a covid...röhejes...
karma1
@Málna: NA jol figyelj te rendkivul okos leny! Amikor egy statisztikai adat egy excel tablazatban ilyen vilagosan van osszesitve, abbol teljesen pontosan kivilaglik, hogy az "Osszesen" nevu vegeredmeny kizarolag az azt megelozo adatok osszesseget tartalmazhatja osszegszeruen.
Ha megnyitod a Pali altal belinkelt oldalt, (es veletlenul ertenel is hozza), akkor abbol vilagosan leolvashato, hogy ettol - eddig 6 eletkorcsoport tagjaibol ennyien hunytak el - es vilagosan lathato, hogy csak ezt a 6 oszlopot adtak ossze! (Ha bele akartak volna szamitani egy masik tablazatbol a 65 ev alattiak halalozasat, akkor azt "athozat" cimen egy 7. rovatban feltuntettek volna az "Osszesen" oszlop elott.
De mivel neked ilyesmirol fingod sincs, hat miert is tudnal ehhez hozzaszolni?
A mai oktatas "free of charge" volt - ingyen okosodhattal!
Es ne vitatkozz velem csipobol, mert csak egyre melyebben elohozod a sajat sotetsegedet!
Pálinkás Pál
@karma1: egyezzünk meg valamiben...semmi értelme vitatkozni, mert a politikusok irányítanak, nem a járvány...és az hogy éppen hányan vannak gépen az pusztán azt jelzi,mennyit tesznek rá...
karma1
@Pálinkás Pál: A 6. oldal vegen nem Osszesen-t kellett volna irni, hanem Grand Total: vagyis amikor az OSSZES adat 0-100 eves noig, es 0-100 eves ferfiig ossze van adva. Igy viszont nem azt mondja, hogy az 1-2 oldal es a 3-4 oldal osszesen...hidd el, tudok JOL megszerkesztett excelt olvasni - itt a fejlec megszovegezese nem helyes... (Mondom: az "Osszesen" rovatban fel kellett volna tuntetni, hogy milyen adatokbol all!)
karma1
@Pálinkás Pál: Megegyeztunk, Palikam!...:o))))
karma1
@Pálinkás Pál: 09.20-ra: HOVA TUNT A SIMA INFLUENZA??? Mert ugyebar arra is van minden evben oltakozas,- a baratnom mar elobb megkapta azt, (a simat), majd - mivel a haziorvosa csak 5 db Pfizert kapott es ahhoz a neveket is, hogy kik kaphatjak, - o a kinait kapta meg - ez utobbit mintha meg sem kapta volna , semmi mellekhatas, semmi reakcio!
Szoval dokik, hol van a minden evben esedekes teli influenzajarvany? (amibe egyebkent nagyon sokan szoktak belehalni, mert a sima flu oltas csak az 5 leggyakoribb flu ellen ad vedettseget - a tobbibe akar siman bele is lehet halni!)
Pálinkás Pál
@karma1: a sima flu most covid néven fut...így jobban lehet riogatni vele...
szegfue
@karma1: A maszkban!:)))) Azt mondják azért nincs influenza, mert hodjuk a maszkot.
szegfue
@karma1: Bizony... szerintem sem jó a táblázat "fejrésze", főleg ugy, hogy áthuzódik még 1 oldalra. Esetleg még egy "lapozós nyillal" lehetett volna jelölni a folytatást.
karma1
@szegfue: Draga Erzsikem! Ha hordjuk a maszkot, akkor a covidot se kaphatnank meg, mert ugyebar cseppfertozessel terjed a dolog! Nem hinnem, hogy a magyarok olyan ugyesek lennenek, hogy olyan maszkot tudnanak csinalni, hogy a covidot nem szuri ki, de a sima flut meg igen!
Te, aki Magad is gyartod masok megsegitesere a maszkokat, mar tudsz olyat csinalni, ami kiszuri a sima flut?
Akkor viszont mi a lofaxnak kell a "rendes" flu oltas minden evben??? Miert nem mondjak azt a nepnek, hogy oktober elsejetol marcius 31-ig fol a maszkot, es nincs tobbet flu???
Ez egy nonszensz - de inkabb azt mondanam, hogy a baromira hozza nem erto dilettans kormany propaganda-politikaja!
Málna
@karma1: Ne vergődj, hülye voltál és kész. A táblázat egyértelmű, csak nem a 6. oldalon kellene elkezdeni nézni és értelmezni...:-)
karma1
@szegfue: Amennyire en emlekszem, akkor az Osszes rovatban fel kell tuntetni, hogy miket "osszesit". Te tudod ezt a legjobban - en kiirtam volna az Osszes rovatba, hogy "ferfi+noi halalozsa 0-100 eves korig" . Ahol osszeadjak minden oldal resz-osszeseit (kulon mondjuk a noket 0-100-ig, a ferfiaket 0-100-ig) es a hatodik oldal ezeknek az oldalaknak az osszesiteset tartalmazna csak egy "grand total"-ban
szegfue
@karma1: 10:02 Ezért is tettem a "nevetős" jelet, mert én sem hiszem el... Bár talán annyi haszna van, hogy nem közvetlenül lehelünk ki a levegőbe, valamennyit csak visszafoghat a maszk. Hiszen "békeidőben" is használnak egyszerü maszkot is az orvosok, ill. az egészségügyben dolgozók. Gondolom én laikusként...
karma1
@Málna: Nagyokos, az nyilt meg, vagyis ezt az oldalt tartottak fontosnak elkuldeni. Egyebkent meg lasd 10.08-at - neked is szol
szegfue
@karma1: Nekem mindig azt tanitotta a statisztika tanárom, hogy nem elég, ha én, a készitő tudom a tartalmát és az összefüggéseket, sokkal fontosabb, hogy egy "idegen" is megértse.
szegfue
@karma1: 10:09 Hagyjad a fenébe, tök felesleges pazarolni rá az energiádat! Most sem a cikkhez, esetleg a KSH adataihoz szól hozzá, csak azt lesi éppen kire csaphat le...
karma1
@szegfue: Pedig a "statek" az egyik legszarazabb, legnehezebb tantargy,...:o)))) De tokeletesen igaza volt a tanarodnak!
karma1
@szegfue: Szerintem is ez volt elete elso tablazata...:)
csak úgy....
@Shikari: és,hogy állsz a magad "szerény" jóslataiddal ? :)
Málna
@szegfue: Én kapásból megértettem, pedig sosem tanultam. Hát nem érdekes? Na jó, annyira nem, csak egy minimális logika kell hozzá.
szegfue
@Málna: Hogy fujna már el ez a nagy szél a "fényességes" agyaddal?! Rohadtul nem vagyok kiváncsi Rád, semmilyen formában!
szegfue
@csak úgy...: Pedig a doki u.azt "jósolta", mint O.V... nem is értem hogy mer kételkedni Shikari?:))
csak úgy....
@Málna: neked szobrot is fog állítani a fidesz,talapzatán kis shikarival és a cirmivel,mert megérdemled! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.