Egy újabb győzelem az Európai Bizottsággal szemben kezdi Facebook bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Magyarország újabb győzelmet aratott az Európai Bizottsággal szemben.
Fotó:Mohai Balázs / MTI

Az Európai Bíróság ma megerősítette, hogy a magyar reklámadó összhangban van az uniós joggal. Ezzel a Bíróság a magyar érveknek helyt adva elutasította a Bizottság korábbi fellebbezését. 

-írta arra vonatkozóan, hogy a reklámadóhoz hasonló, árbevétel alapú, sávosan progresszív adók megfelelnek az uniós jogi követelményeknek.

Ismét bebizonyosodott, hogy Magyarország jó megoldást választott, amikor a tőkeerős nemzetközi vállalkozások adóztatásának ezt módját választotta.Mi mindig meg fogjuk védeni a magyar érdekeket, mert a Haza minden előtt

Forrás:Facebook
Címlapkép:MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 06:23
Az igaz, hogy szép és okos, de nem jelenti azt, hogy önzetlen tisztességes politikus. Szépségét és okosságát elhomályosítja az az önmagát is megalázó szorgalom, amivel Orbán bandáját szolgálja. Bizonyára sok pénzt kap érte.
Ez nem mást mint politikai prostitúció .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Egy normális párt nem harcol az EU-val, hanem együttműködik vele. De Orbánnak minden harc. Ő a harcias kiskakas. nevetséges.
Nyírfa
Má' megint győztünk? Kezd már fárasztó lenni ennyi győzelem, nem is férnek el a karmelitában, ott topognak egymás hegyén-hátán mint az oltásra várók a rendelőkben.
Csak nehogy covidosok legyenek azok a győzelmek!

Juditka, Juditka, ezt mégsem kellett volna mondanod: A haza minden előtt. Az úgy helyes, hogy: A lopás minden előtt. Na, így már rendben van.
mzper x
Varga Judit megint hazudik, mert ez nem Magyarországnak győzelem, hanem az önkényt építő Orbánnak. Ez a gőzelem valójában veszteség Magyarországnak, megint csak a jogállamiság szempontjából.
Sajnálatos, hogy az Európai Bíróságon ítéletet hozók ezt nem látták.

Ez z adónem alapvetően a kormánynak nem behódoló, nem a kormány szájíze szerint hírt adó RTL Klub sanyargatására találták ki, mert ezek képesek egy szervezet, egy ember ellen és mellett is törvényt hozni az érdekeik szerint.

A CEU-t is megvizsgálták és olyan törvényt hoztak, aminek a CEU nem felel meg. Hogy az egész világon nem probléma az, ami nálunk hirtelen probléma lett a CEU-val szemben és törvényibe is foglalták, az nem bosszúállás volt Orbán részéről, hogy kiüldözze őket csak azért is. Soha nem tenne ilyet Orbán, hisz ismerjük.

De visszatérve. Ez a reklámadó visszaélésre ad lehetőséget. és a fideszeseken kívül mindenki úgy tudja, hogy amivel vissza lehet élni politikai eszköznek felhasználva, azzal Orbán Viktor rendre vissza is él.
A gyakorlatban, a kormányhoz lojális médiumnak visszapótolják az adózásból keletkező hiányt valamilyen úton-módon, míg a kormánnyal szemben kritikus médiumnak a reklámadó veszteség.

Sajnos az ellenzék nem volt elég hangos, hogy ezt megértesse a döntéshozókkal.
mzper x
Na tessék!

"A hivatalos Magyarország által sokat bírált Európai Unió tulajdonképpen bajban van a budapesti kormánnyal szemben. Még mindig úgy tekintenek ugyanis Orbán Viktorra, mint olyan európai vezetőre, aki „képes késsel-villával enni”. Ezzel a hasonlattal érzékeltette Polyák Gábor médiajogász az Európai Bíróság legutóbbi, a magyar reklámadóról hozott ítéletének fonákságát."

hirklikk.hu/kozelet/europa-nem-tud-mit-kezdeni-a-magyarokkal/378646/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.