Jávor László, a győri kórház igazgatója hétfőn azt mondta Orbán Viktornak egy videokonferencián, hogy legfeljebb 360 embert tudnak ellátni a rendelkezésre álló személyzettel. Szerdán már 371 covidos beteg feküdt a kórházban.

Dr. Jávor László, a győri Petz Aladár Megyei Kórház igazgatója adott interjút a GyőrPlusz magazinnak – írja a 24.hu.

A győri kórházigazgató hétfőn jelezte Orbánnak, hogy legfeljebb hány embert tudnak ellátni, de már szerdán több koronavírusos beteget kezeltek, mint amire elegendő személyzetük van
Fotó:Pixabay

Orbán Viktor a hét elején minden koronavírus-ellátásban résztvevő kórház vezetőjével beszélt, és azt kérdezte, hogy mennyi beteg ellátását tudják vállalni.

360 beteg megfelelő ellátását jelezte a miniszterelnöknek maximumként

- mondta Jávor.

de már szerdán 371 covidos fekvőbetegük volt, akik közül hatvanan szorultak lélegeztetésre

Jávor László szerint szinte az egész kórház a járványra rendezkedett be, de a halaszthatatlan onkológiai, kardiológiai és más sürgős eseteket ellátják.

Elkerülhetetlen megoldásnak látja a betegek átirányítását más, kevésbé telített kórházakba, majd hozzáfűzte:

az is megoldás lehetne, ha ideiglenesen onnan hoznának át szakembereket a teljesen telített kórházakba

- fogalmazta meg az igazgató. Covidos gyerekeket is kezelnek, van, akit már az intenzív osztályon.

a második hullám novemberi csúcspontjához képest is sokkal nagyobb a terhelés

- mondta Jávor László, majd azt is hozzátette:

ráadásul az oltások egy részét is az ő orvosaik adják be

A kórházigazgatók és a miniszterelnök hétvégi megbeszélését Orbán Viktor is említette a rádióban. Azt mondta, az orvosok, ápolók számával kapcsolatban megnyugtató híreket kapott. „Nagyon komoly emberekről van szó. (...) Nincs köztük zöldfülű” – mondta az igazgatókról. „Mindenkinek van baja”, de Orbán szerint mindenkin látszott, hogy központi segítséggel meg is fogja tudni oldani.

Forrás: 24.hu, 444, ugytudjuk.hu
Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Központi segítséggel megoldják! A miniszterek és álomtitkáraik beállhatnak segéd ápolóknak. Talán az ágytálat és kacsát ki tudják vinni! Ezeknek a "kacsáknak" nem kell kukoricát adni! Ezeknek az átvezényléseknek van egy hátulütője! Ahonnan elviszik, ott lesz hiány! 100 emberből az utaztatással sem lesz 150!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezt a barom orbánt már ideje lenne eltakarítani-
kissé felnőttem
Na a fejleményre tippelek 48 óra és leváltják ja de nem az orbánt ám ennyi telík tőle
gina
Ennek kellett a hatalom??? rohadt egy patkány amit tud csak hazudozni, de érdemben semmit nem tesz sem tett ez az elmebeteg, az ő helye lenne a legutolsó ágy a covid osztályon,, utána a tepsi !!!
Nessy
Központi segítséggel megoldják! A miniszterek és álomtitkáraik beállhatnak segéd ápolóknak. Talán az ágytálat és kacsát ki tudják vinni! Ezeknek a "kacsáknak" nem kell kukoricát adni! Ezeknek az átvezényléseknek van egy hátulütője! Ahonnan elviszik, ott lesz hiány! 100 emberből az utaztatással sem lesz 150!
csipetke
Ezek a tények nemigen izgatják orbánt,nyilván az a válasz,hogy oldják meg..Két napja,mikor kérdezték tőle,hogy nem kellene-e külföldről segítséget kérni, azt mondta,hogy van elég ágyunk,és van elég lélegeztetőgépünk.Van 1700 ágy,ami lélegeztetőgéppel van felszerelve,inkább mi tudunk segíteni másoknak.Ilyenkor elgondolkodom,hogy ez az ember mennyire rugaszkodott már el a valóságtól?Az az apró tény,hogy nincs már,aki ettől több beteget ellásson,az nemigen zavarja.
A fidesz idiotizmusa miatt nagyon sok ember fog meghalni.Az elmeroggyant törvényüket nem most kellett volna aláíratni,másrészt már régen akkora béremelést kellett volna kapniuk az eü-s szakdolgozóknak,hogy eszükbe se jusson elhagyni a pályát.De így,hogy semmiféle megbecsülést nem kapnak,érthető,hogy elmennek.Néha megemlíti őket orbán,de ezért nem adnak a boltban kenyeret. Ha még az a 7 ezer ember is elmegy,akik úgy írták alá a szerződést,hogy májusig maradnak.Ha ők is elmennek,mi lesz itt?A járványnak májusban még nem lesz vége sajnos
tudode
"""Aszongya a kapacitásunk felét sem értük el!"""
.
mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/03/19/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-marcius-19
-------------------------------
.
De hát! A konzultáció megmondta, hogy mikor nyikssunk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.