Jávor László, a győri kórház igazgatója hétfőn azt mondta Orbán Viktornak egy videokonferencián, hogy legfeljebb 360 embert tudnak ellátni a rendelkezésre álló személyzettel. Szerdán már 371 covidos beteg feküdt a kórházban.

Dr. Jávor László, a győri Petz Aladár Megyei Kórház igazgatója adott interjút a GyőrPlusz magazinnak – írja a 24.hu.

A győri kórházigazgató hétfőn jelezte Orbánnak, hogy legfeljebb hány embert tudnak ellátni, de már szerdán több koronavírusos beteget kezeltek, mint amire elegendő személyzetük van
Fotó:Pixabay

Orbán Viktor a hét elején minden koronavírus-ellátásban résztvevő kórház vezetőjével beszélt, és azt kérdezte, hogy mennyi beteg ellátását tudják vállalni.

360 beteg megfelelő ellátását jelezte a miniszterelnöknek maximumként

- mondta Jávor.

de már szerdán 371 covidos fekvőbetegük volt, akik közül hatvanan szorultak lélegeztetésre

Jávor László szerint szinte az egész kórház a járványra rendezkedett be, de a halaszthatatlan onkológiai, kardiológiai és más sürgős eseteket ellátják.

Elkerülhetetlen megoldásnak látja a betegek átirányítását más, kevésbé telített kórházakba, majd hozzáfűzte:

az is megoldás lehetne, ha ideiglenesen onnan hoznának át szakembereket a teljesen telített kórházakba

- fogalmazta meg az igazgató. Covidos gyerekeket is kezelnek, van, akit már az intenzív osztályon.

a második hullám novemberi csúcspontjához képest is sokkal nagyobb a terhelés

- mondta Jávor László, majd azt is hozzátette:

ráadásul az oltások egy részét is az ő orvosaik adják be

A kórházigazgatók és a miniszterelnök hétvégi megbeszélését Orbán Viktor is említette a rádióban. Azt mondta, az orvosok, ápolók számával kapcsolatban megnyugtató híreket kapott. „Nagyon komoly emberekről van szó. (...) Nincs köztük zöldfülű” – mondta az igazgatókról. „Mindenkinek van baja”, de Orbán szerint mindenkin látszott, hogy központi segítséggel meg is fogja tudni oldani.

Forrás: 24.hu, 444, ugytudjuk.hu
Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Központi segítséggel megoldják! A miniszterek és álomtitkáraik beállhatnak segéd ápolóknak. Talán az ágytálat és kacsát ki tudják vinni! Ezeknek a "kacsáknak" nem kell kukoricát adni! Ezeknek az átvezényléseknek van egy hátulütője! Ahonnan elviszik, ott lesz hiány! 100 emberből az utaztatással sem lesz 150!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
Na a fejleményre tippelek 48 óra és leváltják ja de nem az orbánt ám ennyi telík tőle
gina
Ennek kellett a hatalom??? rohadt egy patkány amit tud csak hazudozni, de érdemben semmit nem tesz sem tett ez az elmebeteg, az ő helye lenne a legutolsó ágy a covid osztályon,, utána a tepsi !!!
Nessy
Központi segítséggel megoldják! A miniszterek és álomtitkáraik beállhatnak segéd ápolóknak. Talán az ágytálat és kacsát ki tudják vinni! Ezeknek a "kacsáknak" nem kell kukoricát adni! Ezeknek az átvezényléseknek van egy hátulütője! Ahonnan elviszik, ott lesz hiány! 100 emberből az utaztatással sem lesz 150!
csipetke
Ezek a tények nemigen izgatják orbánt,nyilván az a válasz,hogy oldják meg..Két napja,mikor kérdezték tőle,hogy nem kellene-e külföldről segítséget kérni, azt mondta,hogy van elég ágyunk,és van elég lélegeztetőgépünk.Van 1700 ágy,ami lélegeztetőgéppel van felszerelve,inkább mi tudunk segíteni másoknak.Ilyenkor elgondolkodom,hogy ez az ember mennyire rugaszkodott már el a valóságtól?Az az apró tény,hogy nincs már,aki ettől több beteget ellásson,az nemigen zavarja.
A fidesz idiotizmusa miatt nagyon sok ember fog meghalni.Az elmeroggyant törvényüket nem most kellett volna aláíratni,másrészt már régen akkora béremelést kellett volna kapniuk az eü-s szakdolgozóknak,hogy eszükbe se jusson elhagyni a pályát.De így,hogy semmiféle megbecsülést nem kapnak,érthető,hogy elmennek.Néha megemlíti őket orbán,de ezért nem adnak a boltban kenyeret. Ha még az a 7 ezer ember is elmegy,akik úgy írták alá a szerződést,hogy májusig maradnak.Ha ők is elmennek,mi lesz itt?A járványnak májusban még nem lesz vége sajnos
tudode
"""Aszongya a kapacitásunk felét sem értük el!"""
.
mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/03/19/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-marcius-19
-------------------------------
.
De hát! A konzultáció megmondta, hogy mikor nyikssunk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.