Egy másik tájékoztatás szerint már a Heim Pál Gyermekkórházban is elláthatnak felnőtt betegeket a szabad kapacitások terhére.

Sokkal több elhunyttal számol egy belső kormányzati dokumentum, amely az RTL Klub Híradójának birtokába került – számolt be a hvg.hu a hírről. 

RTL Klub: egy belső minisztériumi anyag a jelenleginél is több napi elhunyttal számol

Fotó, címlapkép: Illusztráció/Facebook/kormany.hu

Mint ismert, a legfrissebb kormányzati adatszolgáltatás szerint 10625 új fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában, és újabb 194 beteg hunyt el a koronavírussal összefüggésben Magyarországon (az előző napokban kétszer is kétszáz fő fölé nőtt az elhunytak száma).

Az RTL Klub birtokába került belső minisztériumi tájékoztató szerint azonban ez még nem a csúcs, mivel a dokumentumban a Híradó tájékoztatása szerint 14 ezer kórházi beteggel és napi 250, vagy annál is több elhunyttal számolnak. Az ugyanakkor az adásban nem hangzott el, hogy ez mikor és milyen esetben következhet be, valamint hog milyen hosszan tarthat ez az állapot.

A Híradónak nyilatkozott a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke, Szabad Zoltán, aki szerint az orvosok és a szakszemélyzet nem tudja kipihenni sem magát a munka miatt, a fáradtság pedig növeli a hibázási faktort náluk, ami nem jó.

És bár Gulyás Gergely miniszter korábban arról beszélt, hogy a rezidensek és a végzős orvostanhallgatók bevonásával a személyi llomány is növelhető és nincs kapacitásprobléma, Szabad Zoltán szerint nagyon nem mindegy, hogy milyen képzettségű orvos van az intenzív osztályon.

A Híradó egy másik tájékoztatást is megszerzett, abban az állt, hogy a Heim Pál Gyermekkórház is fogadhat a szabad kapacitásaik terhére – a gyermekellátás folyamatos biztosítása mellett – "légzéstámogatást vagy intenzív lélegeztetést igénylő koronavírusos betegeket 25, egyéni mérlegeléssel pedig 35 éves korig" – olvasható a hvg.hu cikkében.

Forrás: RTL Klub Híradó, hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.