Az inasozás után elhatározták, hogy a nyilvánosság elé állnak, és beszámolnak arról, hogy milyen munkát végeznek.

Orbánnak sikerült vérig sértenie az inasozással a Covid elleni harc első vonalában küzdő rezidenseket

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A miniszterelnök múltkori rádióinterjúja kiverte a biztosítékot a rezidenseknél – mondta a Népszavának Báthori Gergő, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöke.

Orbán Viktor pénteken „inasoknak" nevezete a diplomás fiatal orvosokat, akik a kórházi Covid-ellátásban dolgozó orvosok 20 százalékát adják.

Az MRSZ szerint jelen helyzetben nem szerencsés ez a szófordulat, különösen azért nem, mert a rezidens orvosok már a pandémia kezdete óta kiemelt szerepet visznek a járványügyi ellátásban.

A szövetség elnöke szerint szakterületüktől idegen környezetben, maximális erőbedobással, extra terhelés alatt álltak helyt.

Ilyen terhelés, és áldozatos munka mellett nem csoda a felháborodás

– fogalmazott Báthori.

Az MRSZ azt a vállalást tette, hogy a jövőben sorra közlik majd a rezidensek kórházi tapasztalatait, ám egyelőre vizsgálják a jogi lehetőségeit annak, hogy kórházi alkalmazottként nyilatkozhatnak-e.

Báthori szerint a folyamatosan növekvő terhelés miatt előbb-utóbb minden osztályon eljön az a helyzet, hogy egyre szigorodó szempontrendszer alapján kell rangsorolni a különböző ellátási szinteken – például az intenzív osztályokon – a betegeket.

Noha békeidőben is mérlegelniük kell az orvosoknak az egyes esetek súlyosságát, de a járvány harmadik hullámában kórháztól függően a hagyományos mérlegelési szempontoktól eltérő, komolyabb helyzetek állhatnak elő. Ehhez viszont Báthori szerint szükség lenne hivatalos „központi iránymutatásra”.

Forrás: Népszava

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egy büdös bunkó román bűnöző cigánytól ugyan mit várhat el az ember. "Kutyából nem lesz szalonna."
A faragatlan tuskó, aki például zsebre tett kézzel kószál az Unió hivatalos épületeiben, termeiben, fickónak nevezi kollégáját a holland miniszterelnököt, pár éve a pozsonyi vár bejárata előtt azt kérdezte egy újságíróra mutatva: "ki ez a fasz ?" Már ennyi is elég, hogy kiérdemelje a "bunkó paraszt" jelzőt, természetesen ezek eltörpülnek a valós, magyarságot romlásba döntő disznóságai mellett. Úgyhogy földművesek, nem kell megsértődni, nem rólatok beszéltünk ! A parasztokat nem kell sértegetni. Egy beteg ember és akkor finoman fogalmaztam kezeltesse magát és ne az ország sorsát akarja irányítani a saját szája íze szerint.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/110332482_903338413479400_1701659143048562405_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=XdASa80iumgAX9xcnsd&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d982d2cb4d3b13f4b332b9135c3599b3&oe=608292BC
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Rájuk haragszol menthetetlen állapotod miatt?
De a kisgömböcszart legalább töröld már le a pofádról!

Ebédelek, te csicska. Addig menj egy kicsit Szájerezni, balfasz ratyi bolsi.
ómió
@Aki Én: Még mindig a tetves bolsiságod másrahazudási kórja gyötri efftársi tetvességedet? Attól meg, hogy te böszmeszaros pofával hinted az efftársi hazugságaidat, nem kell ilyesmit a másikra hazudnod! Légy vele "efftársilag elégedett", éhes proletár! Te álltál a bolsi tetübandába - még, ha másra hazudnád is - nem kényszerített senki! Akkor meg miért szabadulnál tőle, fajbarom, miért hazudnád másra, "kellékestül"!?
Aki Én
@ómió: Megjöttél, gyorsreagálású egység?
Nem takarodnál már a picsába, te egysíkú, unalmas balfasz?
Micsoda elmebeteg faszfej lehetsz te, baszki...
ómió
@Aki Én: Elmebeteg faszfejet láttál a tükörben, bolsi fajgörény!? És már magadat se ismered meg ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, szarkupac!? Agydonort nem ígértek még neked? Vagy mindent kilök a szervezeted, ami normális? Akkor, attól vagy te "jó efftárs"!
Aki Én
@ómió: Nem takarodnál már a picsába, te egysíkú, unalmas balfasz?
Micsoda elmebeteg faszfej lehetsz te, baszki...
ómió
@Aki Én: Elmebeteg faszfejet láttál a tükörben ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, bolsi fajgörény!? És már magadat se ismered fel!? Nem semmi! A picsába meg azért nem tudsz elhúzni, mert a kényszerzubbony nem engedi? De legalább, akkor, szedáltatnád már magadat, szarkupac, hogy ne kínlódjál annyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.