A Széchenyi-díjas immonológus szerint fél éve a fiatalok még enyhe tünetekkel estek át a koronavíruson, most viszont ebből a korosztályból is sokan belehalnak. Úgy látja, a lényeg a minél több beadott oltás elérése.

Falus András Széchenyi-díjas immonológus szerint semmiféle genetikai háttere nincs annak, hogy Magyarországon rengeteg halálos áldozata van a koronavírusnak, erről a Népszavának beszélt egy interjúban.

Falus András immonológus: most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Károly György Tamás

A szakember úgy látja, a halálos áldozatok száma többek közt azt mutatja, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van. Falus az interjúban kitért rá, ijesztőnek tartja az úgynevezett poszt-Covid szindrómát

Egy intenzíves barátom mesélte, hogy most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen

mondta el a lapnak az immonológus, aki szerint csak reményteli becslés, hogy a 2,5 millió beoltott ember után jöhet a nyitás. 

A lényeg, hogy oltani kell, mert így ott marad a nyirokcsomókban az immunemlékezet, hogy ha újra jön ez a vírus, a szunnyadó immunmemória-sejt felébredjen az álomból és megölje. A legjobb, ha ez egy életen át tartó védelmet jelent, mint gyerekkorunkban kapott Sabin-csepp, a gyermekbénulás ellen. A vakcinák egy csoportja azonban csak átmeneti védelmet ad, így meg kell ismételni. Ma úgy látjuk, a koronavírus elleni jelenlegi oltások is ilyenek

- magyarázta, és arra is kitért, hogy jelenleg 20-30 vakcina van a klinikai vizsgálatok célegyenesében, így hamarosan jöhetnek az új oltóanyagok.

Tudjuk, hogy az influenza ellen minden évben oltanak, mert a H meg az N – biztos emlékszik a H1N1 vírusra –, ezek a felszíni fehérjék nagyon gyorsan módosulnak. Régóta keresik, hol van az a közös pont, amiben változatlanok, hogy ne kelljen minden évben oltani. Most ebben is van előrelépés, de még a HIV elleni oltás kifejlesztésében is. A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésének oldalvizén felgyorsult az ebola vagy a dél-amerikai zika vírus elleni vakcina előállítás is. Tehát a mostani pandémiapánik alatt sok mindent megtudtunk. Sajnos, ilyen drámai okok is gyorsítják a tudomány fejlődését

- mondta el a Népszavának adott interjúban Falus András immonológus.

Forrás: Népszava

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...szerintem ők látták. Azt gondolom, azok az orvosok akik ezeket a kijelentéseket teszik, tudják miről beszélnek.
Pálinkás Pál
@Aki Én: aha...az főleg igaz merkelyre...meg szlávikra is...elérték hogy ne higgyünk az orvosoknak..de nem vitatkozom, nagy összegbe le merném fogadni hogy említettek nem voltak egészségesek...az kevés duma hogy nem volt alapbetegsége...a vírusfertőzés túlélése az immunrendszertől függ, mert nincs rá gyógyszer.. és ha az szar, akkor lehetsz te látszólag makkegészséges..simán meghalhatsz...érdekes módon ezek a szaros immunológusok nem azt kutatják hogy mitől gyógyul ki minden gond nélkül a fertőzöttek 98,8 %-a?! hanem csak mantrázzák az ökörséget, pedig ők tudják legjobban hogy csak kábítják a népet..
Aki Én
@Pálinkás Pál: Te így gondolod. Én viszont azt látom, hogy egyre több sportos, edzett, egészségesen élő ismerősöm kerül bele durva, ijesztő tünetekkel, illetve kerül kórházba. Olyanok, akik addig, covid nélkül nem.
Hiheted, hogy ez egy sima influenza, de nem az. Eddig ezek az emberek nem voltak betegek. Jöhetsz itt az erős immunrendszerrel, de egyre több idős, beteg ember is megússza szinte tünetek nélkül is.
Szóval nem értem miért fáj neked, hogy sokan komolyan veszik.
Pálinkás Pál
@Aki Én: nekem ugyan nem fájna..ha békén hagynátok minket, akik utálják ezt a hisztit...már párszor leírtam...leszarom ha inkubátorban laktok, szkafanderben jártok, de ne korlátozzátok azt, aki nem zabszemmel a valagában él!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...értem, habár inkubátorról meg szkafanderről szó nincs, arról depláne, hogy korlátoználak.
Én azt kívánom neked, soha ne változzon meg a véleményed, mert az azt jelentené, hogy te vagy hozzád közelálló személy megszenvedte a kórt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.