Az oktatásban dolgozókat és számos egészségügyi szakembert nyugtalansággal és félelemmel tölt el, hogy az első oltást követően akár napokon belül, a hétvégén kiadott rendelet szerint április 19-től vissza kell térni a tantermekbe. 

Csak akkor nyitnak újra az iskolák április 19-én, ha minden tanár be lesz oltva

Fotó: Pixabay

Az iskolák újranyitásának feltétele az oktatásban dolgozók koronavírus elleni védettsége – rögzítették az MTI-hez kedden eljuttatott közös nyilatkozatukban oktatási szakszervezetek és szakértők.

Kiemelték: az oktatásban dolgozókat és számos egészségügyi szakembert nyugtalansággal és félelemmel tölt el, hogy az első oltást követően akár napokon belül, a hétvégén kiadott rendelet szerint április 19-től vissza kell térni a tantermekbe.

Rámutattak arra is, hogy az eddigi kormányzati tájékoztatók ennek gyökeresen az ellenkezőjét kommunikálták, Müller Cecília országos tisztifőorvos rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne érezze magát azonnal védettnek, miután megkapta az oltást, hiszen időre, akár két-három hétre is szükség van, amíg az immunrendszer megfelelően reagál és kitermeli az ellenanyagot.

Arra kérik a kormányt, hogy az eddigi kormányzati útmutatásoknak megfelelően biztosítsa minden pedagógus, illetve oktatásban dolgozó számára a biztonságos munkavégzés feltételeit. Kérik azt is, hogy a kormány a jelenléti oktatást kizárólag az egyes oltások alkalmazási előiratainak megfelelő immunizációs idő kivárása után rendelje el.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ha ma beoltanák az összes tanárt, akkor sem lennének védettek addig.
Cecília mondta!!!
Nessy
@Aki Én: De ha "legfőbb szakértőnk" azt mondja, hogy már másnap védettséget nyújt az első oltás, akkor mindenki meg van védve! Ha nem, akkor oltásellenes baloldali!
szi
Az jó, hogy a tervek szerint minden Tanár be lesz oltva, de a tanulókkal mi lesz...???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.