Az első oltás és a védettség kialakulása között jó egy hónapnyi idő és egy második oltás kell, ehhez képest a tanárokat már az első oltás április 19-től visszaengedné a kormány tanítani az újranyitó iskolákba.

A 24.hu cikke szerint egyáltalán nem jön ki a matek a pedagógusok oltásánál, hiába jelentette be a kormány és Orbán Viktor, hogy április 19-én megnyitják az iskolákat, ha addig a tanárok nagy része nem lesz teljeskörűen beoltva.

Hiába oltják most a tanárokat, védettségi szempontból túl hamar kell visszamenniük tanítani

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a tanárokat április elsejétől kezdik tömegesen és kiemelten oltani (ezt a tanári szakszervezetek már december vége, január eleje óta kérték, eddig hiába), viszont ahhoz, hogy megfelelő védettség alakuljon ki bennük a koronavírus ellen, ahhoz két oltásra (és a két oltás között legalább 21 napra) és a második oltás után még egy-két hétre van szükség, utána lehet valaki védett a vírus ellen. Ez bő egy hónapot jelent, ám a kormány április 19-én már nyitni akarja az iskolákat és egyéb oktatási-nevelő intézményeket.

A cikk szerint a kormányzat ezzel túl korán küldi vissza a pedagógusokat abba a közegbe, ahol nagy esély van a fertőzés elkapására (mivel a gyerekeket nem oltják egyelőre a vírus ellen. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levélben kérte a kormányfőt, hogy ne hozzon olyan döntést, ami miatt védelem nélkül kénytelenek a tanárok visszamenni tanítani.

Az operatív törzs pénteki adatai szerint a 102 ezer tanár 55 százaléka regisztrált az oltásra, közülük 20 ezren már megkapták az első oltást, amelyet az épp rendelkezésre álló vakcinával oldottak meg. (Ráadásul a regisztráció zűrjeiből a tanárok sem maradtak ki, a Népszava cikke szerint többeknél azt válaszolta a rendszer, hogy nincsenek regisztrálva, holott ezt megtették már.

"A klinikai vizsgálatok során több idősávot is vizsgáltak, ezek eredménye, hogy 21 nap után van olyan szinten az immunválasz, hogy azt egy ismétléssel (a második dózissal) még feljebb lehet tornázni.

Amikor ez is megtörtént, akkor jelenthetjük ki teljes felelősséggel, hogy teljes az a védelem, amit adott vakcina nyújtani tud. Ha a tervek szerint április 1-9 között oltunk, akkor a teljes védettség (21+7-14 nap) április végére, május első hetére alakul ki"

- olvasható a cikkben, amely szerint így eléggé kockázatos a dolog, ráadásul egyelőre azt sem tudni teljes bizonyossággal, hogy aki a fertőzésen átesett, az meddig számít védettnek a vírussal szemben.

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: "mert termelő munkát nem végeztek"
Baszd meg, ők tanítottak téged is, de arról nem ők tehetnek, hogy ezt kevés sikerrel tették!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
A törvényt betartva most jött el az idő a tanárok oltására. Ha hamarább megkezdték volna most azon hőbörögnének, hogy nem tartják be a saját törvényeiket...
division
@Csizmás Kond: Az iskolák, óvodák nyitását viszont az idei tanévben már mellőzni kellene.
Csizmás Kond
@division: ...nem is tudom...így is elég tanuláskerülő gyerek fog kikerülni ebből a kavarodásból...
division
@Csizmás Kond: Legkisebb két gyerekem osztályából ugyanazok nem látogatják az online órákat, nem csinálják meg a házit, nem írják meg a házi dolgozatokat, akik egyébként is bukásra állnak több tantárgyból. Ennyi erővel szerintem mindegy. A szülők felelőssége is nagy, abban az esetben is ha suliba jár a gyerek, és akkor is ha online tanul. Én pl. meg tudom nekik magyarázni az angol nyelvtant, a matekot, ahogy nejem is a szlovákot, stb.? Szóval aki törődik a gyerekeivel, az mindkét esetben segít, odafigyel mit csinál, hogyan tanul a gyerek.
Pálinkás Pál
@division: mit kóstolgatsz?...a te világodban tombol a járvány...az enyémben nem..mindenesetre bebizonyosodott hogy a föld lakósságának zöme megvezethető szolgalélek, akikből az önálló akarat szikrája sincs meg...ti lesztek a " Szép új világ " rabszolgái...
vitriol
Sokak kérésére orbán tett egy "engedményt": elkezdik oltani a pedagógusokat. De ez a gesztus "nesze semmi fogd meg jól!", mert azt már nem várják meg, hogy hasson is valamennyire az oltás, rájuk eresztik a mutánsvírusokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.