A hűbérurak, vazallusok és szolgák közötti magánjogi kapcsolatokon, illetve az uralkodói földadományok járadékain alapuló függési rendszer – szól a feudalizmus meghatározása. Nem is tudom, miért eme, a nyegle, 68-as nyugatosok szerint meghaladott társadalmi forma jutott eszembe Orbán Viktor lendületes kialapítványozási akcióiról. Nem kenyerem az apokaliptikus riogatás, de a magyar népnek erre most nagyon oda kéne figyelnie. (Nem fog.) Indultunk onnan, hogy Orbán visszaszerez nekünk mindent, amit ballibék elherdáltak. Cseppet ez is árnyalható, hisz már miért lenne az "idegen" feltétlen rossz, a Fidesz meg okvetlen jó gazda. De hát a többség Rákosi után Orbánnak is megszavazott egy próbát. Orbánék nem sajnálták a pénzünket: ezermilliárdjainkat fizették ki a búsan elballagó multiknak energiahálózatokért, tárolókért vagy épp a Mol ötödéért. Igaz, a cechet egyre kevésbé maga az állam, inkább a kevéssé közlékeny, állami MVM, vagy épp olyan - mondjuk úgy - kurzusbarát szereplők, mint...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Kétség kívül van a dologban némi ráció

Kancsi-mancsi hivatásos történelem-hamisítónk esete a kalandozásokkal

„Kalandvágyó nemzet vagyunk, híresek vagyunk a kalandozásainkról” – jelentette ki Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet és a Terror Háza Múzeum főigazgatója, egy szerda délutáni online konferencián.
Nos ami azt illeti tegyük rögtön hozzá – hic & nunc a történelmietlen többes szám első személyről nem értekezem -, hogy sokkal jobban klappol ide a hírhedt, mint a híres és, hogy arra Európában ezeket a mókázásokat nagyon másképp élték meg.
Kancsi nagyon rácuppant a kalandokra, mert ezen túl azt is ki tudta jelenteni hogy: „rendelkezünk valamivel, amivel Európa nyugati része már nem: van (kalandos) vízíónk és vannak (kalandos) álmaink, tudjuk, milyen (kalandos jövőt) szeretnénk”. Nos, ami azt illeti naponta „belelapozok” bő kéttucat ezen szegényes nyugatinak nevezhető portál termésébe és én is igazolhatom, hogy nincs egységes vízió, vagy álomvilág, sőt az sem egységes, hogy milyen jövőt szeretnének. De egy dolog van: milyen az, amit nem és mindent megtesznek, hogy sohase kerüljön rá sor: az, amire Orbán áhítozik! =))
Sőt még azt is, hogy: „az, hogy Magyarország belépett az Európai Unióba az egy Kaland és egyelőre még ezt a kalandot éljük, s még megvan a lelkesedésünk egy maradéka”, hozzáfűzte: reméli, hogy a „megmaradt kalandos lelkesedésünket sikerül átragasztani Európa kicsit megfáradt, megfásult nyugati részére is.”! Nos azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy Európa köszöni de nem kér az újabb lerablásból! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Kancsi-mancsi persze nem viccel a friss tényekkel is elbánik, legalább is ez derül ki a Párt központi napilapjából:
magyarnemzet.hu/belfold/termeszetesen-a-nemzeti-valasz-valt-be-a-pandemia-kezeleseben-is-9625511/
kereső
Fidealizmus= feudalizmus. Orbán kegyéből és kegyelméből létrejött az új magyar hűbéri társadalom- melynek ideológiája a fasizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.