A főpolgármester nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek.

"Semmilyen formában nem támogatjuk, határozottan ellenezzük, hogy a magyar diákok számára elérhető és olcsó lakhatást jelentő Diákváros helyett a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épüljön Ferencvárosban."

- írta a Miniszterelnökséget vezető miniszternek címzett nyílt levelében a főpolgármester.

Karácsony Gergely ellenzi, hogy kínai kampusz épüljön a Ferencvárosban

Fotó: Facebook

Karácsony Gergely emlékeztette Gulyás Gergelyt, hogy Orbán Viktor megígérte: amit a Fővárosi Közgyűlés nem támogat Budapesten, az nem lesz.

"Ellenezzük, mert a kínai egyetem építése a kínai állam politikai, hatalmi és titkosszolgálati befolyásszerzésének eszköze lehet Magyarországon és Európában, ami ellentétes a megválasztott budapesti városvezetés elveivel, értékeivel és európai elkötelezettségével. (..) Ellenezzük azért, mert semmiféle kormányzati háttéralku nem lehet fontosabb több ezer magyar diák elérhető lakhatásának biztosításánál. Ellenezzük azért, mert meggyőződésünk szerint a kínai elit egyetemre fordítandó több százmilliárdnyi közpénz sokkal jobb helyen lenne a magyar köz- és felsőoktatás fejlesztési forrásai között."

- írta a főpolgármester.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A sanghaji Fudan Egyetem, amely vállaltan és nyíltan a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt áll, 2024-ben Budapesten nyitná meg első önálló európai kampuszát. Vagyis az orbánizmus hátán vetnék meg a lábukat felsőoktatási dimenzióban az Európai Unióban. A ma nyilvánosságra került információk szerint a beruházáshoz 100 milliárd forintot a magyar állam közvetlenül biztosítana, 450 milliárdot pedig Kína hitelezne, ergo a beruházás drágább volna, mint amennyi pénzt a kormány 2019-ben a magyar felsőoktatára összesen adott. Járulékos haszon mimagyaroknak: a hitelt teljes egészében a magyar állam fizetné vissza egy vagyonkezelő alapítványon keresztül, miközben az építkezésre a világ több pontján korrupció és kémkedés gyanújába (!) keveredett Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat tett ajánlatot, a munkálatokat pedig kínai munkások végeznék. Hogy mimagyaroknak jobb legyen. Az egyéb riasztó részletek felsorolása nélkül is jogos és hangos lenne a kérdés egy normális országban: miért jó a magyaroknak, hogy az Orbán-kormány kínai hitelből kínai érdekeket szolgáló beruházásokat valósít meg futószalagon, amelyek révén a Kínai Kommunista Párt magyarországi és európai befolyáshoz jut, a hitelt ráadásul generációk nyögik majd akkor is, amikor az orbánizmus már csak időnként visszatérő jeges rémálom lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
madlaci66
Zorbán válasza: Gergely bekaphatod, már kész a törvény arról, hogy nektek semmi közötök ahhoz a területhez. Meg egyébként is: Soros, Gyurcsány, migráncs...
tudode
Akko hugy is van a keleti nyitás keretében az országba littyentett kampusszal, akkor, amikor első felindulásában a felcsúti nemzetrontó "kormányhatározattal" 800 milliós épületet szándékozott ajándékozni, majd úgy tűnik meggondúta magát, valószínű amiatt, mert az ajándékbú nem lehet un. " alkotmányos költséget" csippenteni, oszt' kinai hitelből fabrikáztat a krampusz egy kampampulit:
.
Errű van nagybaszó:
.
---800 milliós épületet vehet meg az állam a kínai Fudan Egyetem számára
444.hu/2021/01/01/800-millios-epuletet-vehet-meg-az-allam-a-kinai-fudan-egyetem-szamara
-------------------------
.
Majd
..
----- Egyre közelebb a kínai sztáregyetem Budapesthez
index.hu/belfold/2021/04/06/elitegyetem-magyarorszag-kina-fudan-kemkedes-korrupcio-gigaberuhazas/
.
„””” Az elit kínai felsőoktatási intézmény, a Fudan Egyetem campusát építené fel Magyarországon a kormány. A magyar felsőoktatás gigaberuházása becslések szerint 540 milliárd forintba fog kerülni. Ezt jelentős részben kínai hitelből valósítanák meg, valamint kínai munkások építenék fel kínai alapanyagokból. „”” (…)
------------------------------------
.
Már a kormányhatározatakkal is úgy bánik SLAMPETTEN, mint a lábakapcácsKÁJÁVAL a felemás csizmácsKÁJÁBA!
Nyírfa
@csak úgy...: 15.37

Ez nekem is eszembe jutott: hogy a sárga veszedelem meg van írva. De azt hiszem, a Bibliában. És orbánék ennek a veszedelemnek a szolgálatába álltak. Nem semmi.
Azt sem gondoltam néhány évtizede, hogy ezt fogom egyszer mondani: még jó, hogy van a NATO.
Nyírfa
@Sámannus: Ja! Várom az EU reakcióját! És nem mondhatja orbán, hogy ez magyar belügy, mert, amiből ezt a belügyet intézi, az Európa pénze, amit nem erre kapott.
namihami
És ehhez a kínai kampuszhoz egy szorosan kapcsolódó képet sikerült passzítani, amin a Karácsonyt éppen beoltják. Csak a hülye nem érti, hogy a kép és a hír mégis hogyan kapcsolódhat egymáshoz. Vajon, mivel a kampusz és az egyéb beruházások a kínaiak érdekében épülnek, akkor legalább az oltás is legyen kínai termék?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.