Bayer Zsolt 16 év után egy újabb nyílt levelet írt a DK elnökének. Akkor azt írta, utoljára levelez Ferenccel, most mégis üzent neki a Magyar Nemzet hasábjain. 

Bayer Zsolt 2005. novemberében tegeződve, nem újságíróként, hanem a Fidesz egyik alapítójaként szintén a Magyar Nemzetben írta meg első nyílt, akkor utolsónak szánt nyílt levelét Bayer Zsolt, aki Gyurcsány Ferenc akkor nyilvánosságra került levelei miatt állította szembe a Fidesz megalapítását azzal, hogy „Feri” „egy gyáva, sunyi KISZ-csávó” volt, aki része volt „Kádár bácsi emésztőgödrének”.

Ezúttal, miután a DK elnöke szerdán a parlamentben gyilkossággal vádolta, börtönnel fenyegette a kormány képviselőit, a Gyurcsány urat megszólító terjedelmes, idézetektől hemzsegő írásában a publicista szembesíti a volt miniszterelnököt a bűneivel, miközben azt ígéri, életében először és feltehetően utoljára, emberszámba veszi.

Ön a minap a parlamentben, szerencsére ritka felszólalásainak egyikében, az édesapjával foglalkozott: „Apám négyszer-ötször volt életében börtönben. Aki akarta tudni, az tudhatta. Nem volt egy igazán nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta. (…) Apámat néhány tízezer forintért pár hónapra lecsukták, anyám keltett öt-hat évesen, hogy megyünk valahova messze Pápától, kiderült, hogy a váci börtönbe, de ezt már csak felnőttként tudtam meg.

Volt bűne, nem kétséges, de önöknek is van?”

- írja Bayer.

A 15 évvel ezelőtti nyílt leveléhez hasonlóan ezúttal is előkerül a DK elnökének apósa, ám újdonság a Bayer által felállított kórkép: „kognitív disszonancia, borderline szindróma, kisebbségi komplexus”, amivel Gyurcsány küzd és ami miatt nem is lehet hibáztatni.

Bayer úgy fogalmaz:

Ott van például Apró Antal – na, az például nem egy kiflispista, egy pár tízezer forintos biciklitolvaj, mint az ön apja, hanem egy igazi fekete öves gazember és hazaáruló. Éppen ezért akár felesleges is lehetne az ön kognitív disszonanciája, borderline szindrómája, kisebbségi komplexusa, amit az apja miatt érez, de hát most már mindegy, ezen már nem segíthetünk. 

Később azt írja:

És most már tudom, valójában nem lehet önt hibáztatni, Gyurcsány úr. Ön ugyanis egy moral insanity. Ez pedig az elmebaj egyik formája.

"Hát pontosan erről van szó, Gyurcsány úr. Az a helyzet, hogy ön, amikor az édesanyja hajnalban felkeltette öt-hat évesen, mert menni kellett a váci börtönbe látogatni, akkor ön csak egy ártatlan, nehéz sorsú kisfiú volt. Ám egyszer, egy végzetes éjszakán történt valami, s amikor ön felébredt, pontosan úgy ébredt fel, mint Gregor Samsa azon a végzetes napon" – írja.

Bár szerinte ezek alapján minden normális ember hajlamos lenne arra, hogy megszánja Gyurcsányt, ez nagy hiba lenne, mert noha „tényleg súlyos elmebeteg”, szabadlábon van, nem zárták be, és a parlamentben fenyegetőzhet, amit komolyan kell venni.

Arra kéri a DK elnökét, egyre ritkább tiszta pillanataiban régi és újdonsült elvtársait is intse önmérsékletre, önfegyelemre mert ők így együtt (az ellenzéki összefogás) számára

a polgárháború előérzete. Az pedig komoly dolog. Vegyenek vissza, mert a harag rossz tanácsadó!

Szerinte Gyurcsány Ferenc sem gondolja komolyan, hogy egy esetleges kormányváltás után

nagyjából hárommillió ember nézné ölbe tett kézzel, hogy a mostani ellenzék beváltsa fenyegetéseit.

A legegyszerűbb az lenne, ha a normalitás (értsd: a Fidesz) győzne jövő tavasszal, de készülni kell „a tragikus forgatókönyvre is”.

Bayer ezért újra arra kéri Gyurcsányt, figyelmeztesse önmagát és elvtársait is a szükséges óvatosságra.

Vegyenek vissza, Gyurcsány úr, mert a harag nekünk is rossz tanácsadó. S jelen pillanatban önök kizárólag a haragunkat szítják. Ne tegyék. Jobb lesz úgy mindannyiunknak.

Forrás: 24.hu, Magyar Nemzet

Címlapkép: YouTube/EchoTv

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Bayer szellemi szinvonalának és újságírói pályafutásának rövid kivonata milyen véleménnyel van másokról:
...És BZs élharcos, igaz keményen vérkomcsi volt az átkosban, most erősen kompenzál:
Hát akkor egy kis gyűjtemény amit kikaptam mintának:
...Bayeriádák:

1) szardarab,

2) aljas fasz,

3) elmebeteg bűnöző,

4) takarodjatok haza a kurva anyátokba!

5) lúdtalpas, kígyóvállú, ultraliberális gennyláda,

6) utcai faszverő kabin,

7) szeretném látni a világ összes liberálisát, ahogy szomorkásan behúzódva verik a ványadt kis faszukat,

8) konzumidióták,

9) üzenjük a patkánynak,

10) megcsinálja a kishúgát is, ha kedve szottyan rá,

11) ön- és közveszélyes, velejéig rohadt állatok,

12) ocsmány, ragyás pofájával, a kicsike pöcsével, az egész sikertelen, elbaszott életével,

13) kretének,

14) a reakció nemzetközi rendfenntartó ereje kibaszott szerződéseivel együtt,

15) teveszaros sivatagotok,

16) beteglelkű, ostoba médiageci,

17) az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját,

18) egy ökoproli, és agyon kellene verni jó, morcos bikacsökkel,

19) egy nyilvános vécé faláról lekapart cuccból lett gyurmázva.

...Ilyen szellemi és erkölcsi színvonalon állt a fideszes média 2016-ban. "
A helyzet azóta romlott, nem kicsit sokat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Nekem is megvan a magam diagnózisa erről a bayerkupacról...
Eladott Ország
@Nyírfa: A fidesz mindenre képes! Orbán, akár a tömegbe is képes lőni, ő Lukasenka kettő! De az első járható útja, hogy ismét elcsalja a választást és ezt szívbaj nélkül meg is fogja tenni! " VIKTÓJA LUKASENKA"
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/117949380_929361634208593_7420509324778116467_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=FEzJZuALvSAAX9w5Bx7&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e858bd01be042d512fa11e23726bf798&oe=60948AFA
vitriol
@Eladott Ország: 13.41 Én eddig is ilyennek láttam!
Horizont
Hűha Bayer beindult. Mondhatnánk azt, hogy beijedt a beígért elszámoltatástól a börtönből. lehet ki kell majd költöznie a várból is? Be egy cellába? Az elvtársaival? Biztos sokat nézte a Profilozók c. filmet, hogy állítgat. Bár aki Gyurcsányra azt mondja, hogy kisebbségi komplexusa van annak szar van a palacsintában. Nem kicsi. Néha belenézek a Bayer showba én is szoktam profilt készíteni róla. Hosszú a listája de neki se szerepel benne a kisebbségi komplexus.
Ez a polgárháborúval való fenyegetés szánalmas mivel egyszer már meg is próbálták ugye. Remélem jövőre sikerül a közélet hangjából eltüntetni ezt az ocsmány férget aki jól be van tojva . Hahahahaha

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.