Július végén kezdődik a folyamat, október elején jön a második forduló. Július 26-tól kérik a jelöltek bejelentkezését, nyilatkozataik leadását, frakcióba jelentkezését. Augusztus 23-tól vehetik fel a jelöltek a jelöltségükhöz szükséges aláírások gyűjtőíveit. Szeptember 6-án délelőttig kell leadniuk a jelölteknek a megfelelő számú ajánló aláírást tartalmazó gyűjtőíveket. Szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelöltek, illetve lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre is. Aki a képviselőjelölt-jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapja, azt a személyt indítja a 2022-es tavaszi országgyűlési választáson az adott választókerületi mandátumért a hatpárti ellenzéki együttműködés. Ha a miniszterelnökjelölt-jelöltek közül senki nem szerzi meg a szavazatok abszolút többségét, vagyis az összes voks felét és annál legalább egy szavazattal többet, akkor második forduló következik...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Béla333: csakhogy itt nem rólam van szó...lefogadom veled, a választásra jogosultak 5 %-a nem fog részt venni rajta...legfeljebb ha a fidesz rágerjed és trollokkal szétszavaztatja a dolgot.. vagy tudsz rá megoldást hogy csak ellenzékiek mehessenek az előválasztásokra??? aztán meg hogy akadályozod meg hogy egy ember többször szavazzon.,.és sorolhatnám estig a buktatókat...
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.21
Még azt is lehet, hogy nem csinálunk semmit, csak sóhajtozunk.
Vagy a kardunkba dőlünk.
Én is hosszasan tudnám sorolni, hogy miért ne tegyünk semmit a maffia ellen, de én inkább tennék valamit.
Pálinkás Pál
@Béla333: csak a buktatókat sorolom...és mindketten tudjuk, orbánék szét akarják majd cseszni..
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.34
Így van. De azért valamit muszáj tenni is...
Yoda69
@Béla333: @Pálinkás Pál: Az nem kérdéses, hogy szukseg van az elovalasztasra, es a leheto legtobb ellenzeki szavazonak el kell mennie, hogy minel pontosabb kepet kapjunk az ellenzeki partok eroviszonyarol, a legeselyesebb ME jeloltrol.
Az mar technikai kerdes, hogyan szurjek ki azt hogy egy ember csak 1x szavazhasson. En nem tartom tragedianak, ha a fideSS szavazok is elmennek az elovalasztasra. Joguk van hozza, tegyek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.