Esős és hűvös idővel indít a hét, és a folytatás sem lesz jobb, a hőmérő 16 fokig szalad fel a következő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel.

Ne hagyjuk otthon az esernyőt, zivatarok lehetnek a fél országban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Később egyre többfelé csökken, illetve begomolyosodik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, de a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben néhol tartósan borult marad az ég. Ekkor elszórtan alakulnak ki záporok, északkeleten és a Dunántúlon zivatarok is. A zivatarok miatt jelenleg Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Komárom-Esztergom, Veszprém, Somogy, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre van kiadva elsőfokú figyelmeztető előrejelzés.

Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő.

Hétfőn éjjel lassan csökken majd a felhőzet, az éjszaka túlnyomó részében erősen, illetve közepesen felhős ég lesz a jellemző. Egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, legnagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Kedden a nap első felében az összefüggő felhőzet felszakadozik, majd erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüthet a nap. Reggelig a Nyugat-Dunántúlon még eshet az eső, majd napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések is. A hőmérséklet délután többnyire 13, 16 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.