A biztonsági emberekkel felvonuló vezető az orosz többségi tulajdonost képviseli.

A Blikk cikke szerint eléggé megdöbbentek a dunaújvárosiak azon, hogy pénteken az orosz többségi tulajdonos biztonsági őrökkel akarta átvenni a Dunaferr céget. 

Több emberrel akar visszatérni a Dunaferrhez a pénteki "kopaszmenet" vezetője

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Akutyambuksi

Pintér Tamás jobbikos polgármester az akcióról – melyet a rendőrség meghiúsított, bár szerintük bűncselekmény nem történt – a következőket mondta a lapnak:

Döbbenet lett úrrá Dunaújváros lakóin, amikor megjelentek a fekete egyenruhás, kopasz, kigyúrt férfiak, hogy hamis papírokat lobogtatva átvegyék a Dunai Vasműben a portaszolgálatot.

A Dunaferr a kisebbségi ukrán tulajdonos nevében azt közölte, hogy "zsoldoscsapat az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült."

A Blikknek megszólalt Mikó István is, aki a többségi orosz tulajdonos nevében próbált meg a hétvégén eljárni:

Én vezettem a hét végén Budapestről azt a 90 autóból álló konvojt, amelyiket Dunaújvárosban feltartóztatott és visszafordított a rendőrség (..) A kocsikban biztonsági őrök ültek. Az volt a dolgom, hogy az új emberekkel leváltsam a Dunai Vasmű 12 kapujánál a régi biztonsági szolgálatot.

Mikó az akciót azzal magyarázta, hogy a Dunai Vasmű volt ügyvédje olyan tartalmú levelet küldött az adminisztrációs dolgozóknak, amelyből az derült ki szerinte egyértelműen, hogy a 150 milliárdos adósságot maga előtt görgető céget fel akarják számolni. Mikó István állítása szerint a Dunaferr többségi, 99,64 százalékos tulajdonrésszel bíró orosz tulajdonosa így akarta megakadályozni, hogy kilopják a vagyont a cégből. 

Nem tettem le róla, hogy visszatérjek Dunaújvárosba, de akkor még nagyobb létszámú csapattal jövünk

- állította a Blikknek Mikó István (akit a sajtó Kubatov Gábor fideszes pártigazgató emberének tart, bár az érintett szerint ez igaztalan vád).

A pénteki események kapcsán vasárnap jelentette be Stummer János jobbikos képviselő, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, hogy soron kívüli tájékoztatást kért mind az elhárítástól, mind pedig a hírszerzéstől, mert a Dunai Vasmű ügye nemzetbiztonságilag is fontos. Emellett felszólította Kubatov Gábort, hogy "kösse meg a kutyáit".

Forrás: blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Orosz ""barátaink"" ismét otthon érzik magukat. Egy igazi oroszos megoldással akarnak rendet tenni. Ahogy Putyinisztánban szokják.
És a fideszes komcsik jó társak a dologban.
folt
@Virág Árpád: Tükör van a közeledben?
kissé felnőttem
és mondjuk ilyenkor hol a tek egy tinire ráküldtek vagy nyolcat és most ??
kissé felnőttem
@Virág Árpád: munka sőr lett más kérdés? ki és mire használható
jesz
ezek már állam az államban? mert ha igen, akkor valakinek érdeke, hogy megtehessék, amit megtesznek...
...vagy megvárja a hatalom a nagyhirtelen elcsattanó párezer pofont? ezek még a TEK-et is leverik...ötszáz kopaszban van ám erő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.