Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a 34 éves férfit, aki késsel halálra szurkálta élettársa két tizenéves gyerekét.

Megölt két tizenéves gyereket, legkorábban 40 év múlva szabadulhat az ózdi késelő

Fotó: Pixabay

A jogerős döntéssel a táblabíróság helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét.

Az első fokon eljáró törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2018. november 26-án az éjjeli órákban ittasan érkezett haza az élettársával és annak két gyerekével közösen használt ózdi lakásba, ahol a sértettek már aludtak.

A férfi magához vett egy 20 centis konyhakést, amellyel élettársát kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt. Ezután egy másik késsel az egyik gyerekre támadt, őt is kétszer mellkason szúrta.

A vádlott a gyereke védelmére siető élettársát késsel a lábszárán is megsebesítette, miközben azt kiabálta, hogy

"megöllek benneteket".

Ezalatt a másik gyerek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a vádlott utolérte és három vágást ejtett a fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta. A két gyerek a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát, akinek testében továbbra is benne volt a sérülését okozó kés, nem engedte ki a lakásból, hozzá mentőt nem hívott. A sértettnek több óra elteltével sikerült megszöknie a lakásból, azonban a vádlott utánament és továbbra is megöléssel fenyegette.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Nos,ilyen tragèdiák miatt kellene visszahozni a halálbüntetèst ! Mert egyszer ez a ganè is kiszabadul...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.