Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója elismerően nyilatkozott a magyar vakcinabeszerzésről – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerda este.

Emmi: a WHO európai igazgatója elismerően nyilatkozott a magyar vakcinabeszerzésről
Fotó:Simon Péter Gellért/MTI

Kifejtették:

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerda délután hivatalában fogadta Hans Klugét, a WHO európai regionális igazgatóját, akivel a magyar oltóanyagbeszerzés mellett más egészségügyi kérdésekről is tanácskoztak.

A közleményben idézték a WHO regionális igazgatóját, aki elmondta:

nagyra értékeli Magyarország és a WHO közötti kapcsolatot, és külön gratulált Magyarország helytállásához a világjárványban

Kiemelve:

a magyar kormány "életmentő eszközként tekint az oltóanyagokra és nem geopolitikai eszközként kezeli azt".

Hans Kluge úgy fogalmazott:

páneurópai megközelítésre van szükség, a lehető legtöbb oltóanyagnak kell rendelkezésre állnia és azt megfelelően szétosztani, és hozzátette: nagyra értékeli Magyarország összefogását a környező országokkal.

Az Emmi kitért arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezet várhatóan április 26-án adja ki a Sinopharm, egy héttel később pedig a Sinovac oltóanyagról szóló értékelését. Az Európai Gyógyszerügynökség és a WHO küldöttsége pedig most tartózkodik Moszkvában a Szputnyik értékelése érdekében.

A jövő feladata, hogy a térség homogén egységgé váljon ezen a területen, hogy sikeresen tudjon bekapcsolódni nyugati kutatásokba és alapokba

- idézte az Emmi közleménye a minisztert.

Forrás:MTI
Címlapkép:Simon Péter Gellért/MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Bödõcs Tibor így ír tragédiáról:

„Meghalt három gyerekem bölcsis nénije, családi barátunk, Zsuzsa 'néni'. Róla írtak tegnap az újságok. Meghalt harmincnégy évesen.
Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül.
Megszakad a szívünk.
Oltassák be magukat!
Soha nem fogjuk megtudni, hogy ha sokkal több tesztet végeznek, ha alapos kontaktkutatás lett volna, ha máshogy zárunk és máskor, ha az orvosok, az ápolók szabadon elmondhatják,
ha a cégek TAO-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna, ha az elmúlt 30 (150? 1000?) évben a minél több embernek legyen elviselhetõ az élet jegyében politizáltak volna kies hazánk urai…
akkor mennyi áldozat lenne, lett volna."
www.blikk.hu/aktualis/belfold/bodocs-tibor-covid-elhunyt-ovono/11qydge
folt
Gulyás Gergely egy kiváló példával bizonyította be a magyar járványkezelés gyengeségét

"Amiben óriási a különbség: az áldozatok száma. Nálunk ma 214 újabb áldozatot jelentettek. Ausztriában 29-et. És nem csak ma volt ekkora különbség.

Az elmúlt két hónapban 1 629 koronavírus-áldozatot jelentettek Ausztriában. Nálunk 11 654-et."

444.hu/2021/04/22/gulyas-gergely-egy-kivalo-peldaval-bizonyitotta-be-a-magyar-jarvanykezeles-gyengeseget?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=gulyas-gergely-egy-kivalo-peldaval-bizonyitotta-be-a-magyar-jarvanykezeles-gyengeseget
Nessy
Hogy is mondta Orbán, mint fő virológus, aki vállalja a felelősséget ? Az eredményességet az elhunytak számába mérjük! Tényleg "nagyon eredményesek" a számok! Világelső! Akkor vállalja felelősséget, vagy bűnbakot keres a felelősség vállalás helyett?
Béla333
Ha nem a fickó saját szájából lehet hallani, hogy mi a véleménye, hanem a maffia meséli el, hogy mit gondol, akkor azt nem lehet elhinni. Hogy a Kásler (a hóhér!) mit mond az egészről, az teljesen lényegtelen.
Ezek a mocskok akkor is hazudnak, ha éppen kérdeznek.
Tehát: az Euronews-on lehet hallani a véleményét, vagy csak Kásler mesél róla?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.