3 millió 680 ezer a beoltott, 1253 az új fertőzött, elhunyt 183 beteg.

Február 16-a óta nem látott szintre, 1253-re csökkent az új fertőzöttek száma a magyarországi koronavírus-járványban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 772 707 fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 984 főre emelkedett.

- írja a koronavirus.gov.hu. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 491 620 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 254 103 főre csökkent.

6360 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 753-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány harmadik hullámának tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos – teszi hozzá a kormányzati portál. A magyar lakosság 37%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 21%-os átlaggal. A regisztráltak száma meghaladta a 4,5 milliót és 73%-uk már megkapta az oltást. Azok a regisztráltak, akiknek még nincs időpontja oltásra, már interneten is foglalhatnak a kórházi oltópontokra. Újabb Szputnyik és Pfizer szállítmány érkezett, és AstraZeneca vakcina is várható – közli a koronavirus.gov.hu.

Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithattak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult.

Forrás: koronavirus.gov.hu, Portfolio.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@sgl: Annyi, amennyi kell! Kit érdekel, hogy a teszteltek számából mennyi a pozitivak aránya? Senkit, mert az már meghaladja az alapmatek négy műveletét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.