Elég meredek indoklás jött a Facebookon a borsodi képviselőtől, aki így magyarázta el, miért kell alapítványokba tenni a közvagyont.

Meredek indoklás érkezett a fideszes honatyáról a keddi szavazás után: Hogy ne legyen az idegeneké, azért kellett közalapítványokba szervezni a nemzeti vagyont

Fotó: MTI/Vajda János

Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké

– idézi a 24.hu Hubay György fideszes képviselő kijelentését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2. választókerület azután azután találta ezt posztolni a Facebookon, hogy  az Országgyűlés keddi döntése értelmében a közvagyon jelentős része átkerül a közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz.

Mint a  24.hu emlékeztet rá, az alapítványoknak juttatott vagyon vagy juttatás

már nem számít közpénznek

és ugyan az alapítványokat irányító kuratóriumot a kormány nevezi ki, később az alapítói jogok átszállnak az alapítványra, így az új tagok beválasztásába már nem lesz joga a mindenkori kormánynak.

Vagyis egy esetleges kormányváltás után is lényegében érinthetetlenek lesznek a hatalmas vagyonnal rendelkező alapítványok.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Vajda János

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezek szerint ezt az országot cirka 9.495.000 idegen lakja. Mert a többezermilliárdot most annak a néhányszáz ""nemidegennek"" adták a kezeibe. Elosztották a családi ezüstöf--maguk között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
@ómió: igaz, mert már elprivatizálták őket a narancs elvtársak: Szili meg a többiek !
human
@sgl: Novemberben már megint karcolgattak a gránitszilárdásgún:
"Az Alaptörvény új, kilencedik módosításáról szóló törvényjavaslatban ezt olvashatjuk: közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése. De vajon miért tartotta fontosnak a Fidesz, hogy ezt a tőmondatot “gránitszilárdságúvá” tegye, beírva egyből az alkotmányba?"
www.szabadeuropa.hu/a/kilencedik-alkotmanymodositas-kozpenz-definicio-fidesz/30942863.html
ómió
@Gauntlet: Az a szó, hogy KÖZalapítvány, efftársilag annyira értelmezhetetlen, hogy még a tetves bolsiságukat is másokra hazudnák? "Elprivatizálta" őket a KÖZ! Az elmeosztályról ennyi se világos?
Gauntlet
@ómió: kik?? Most privatizálták el a narancsos barátaid ! Kivették az állam kezéből a sajátjukba ! Benne az összes vagyontárgy övék ! mit nem lehet érteni ezen?
home office
Csak az arcát nézd (hogy mennyi esze van és milyen hülyeségeket beszél, azt most hagyjuk).
Rá bíznád a gyerekedet, akár egyetlen órára is?
Ha nem bíznád rá a gyerekedet (akár egyetlen órára is), miért bízol benne... egy ilyenben???
ómió
@Gauntlet: Eszerint a "köz" szónak nálad még mindig nincs értelme. Majd szólj, ha lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.