Az MSZP szerint mindenkinek jár a tisztes megélhetés, ezért május 1-jén, a dolgozók, munkások ünnepén az őket érintő legfontosabb problémáról, az alacsony bérekről kell beszélni – mondta a szocialisták elnökhelyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Az MSZP május elsején: "mindenkinek jár a tisztes megélhetés!"

Fotó: ATV

Komjáthi Imre kifejtette, a tisztességes megélhetés érdekében kezdeményezték a minimálbér adómentessé tételét, amivel akár évi 300 ezer forinttal is többet vihetnének haza az érintettek.

"A probléma az alacsony fizetés, a megoldás pedig az adócsökkentés"

- fogalmazott a politikus.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, ennek érdekében az alacsony fizetések terheit is mérsékelnék: 321 ezer forintos bruttó bérig adójóváírást biztosítanának a dolgozóknak.

Ez az intézkedés 2,3 millió embernek nyújtana segítséget, a pontos bérnövekedést pedig mindenki megnézheti maga az MSZP honlapján elérhető bérkalkulátor segítségével – fejtette ki Komjáthi Imre.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Igaza van...de nem pont így van. Mindenkinek jár a tisztes megélhetés, de aki nem akar azért tenni semmit annak azért mégsem. A bérek szintjéről is csak akkor volna érdemes beszélni, ha azt egységesen és országonként helyben lehetne megszabni nem többezer kilométerről kény és politikai kedv szerint.. A pénznek is akkor lenne értéke ha nem a amerikai tőzsde határozná meg az értékét hanem az ország vásárlási ereje...szóval elég komplikált ez a májusegy.
NKF
A nagy MSZP,a volt főnökük a Kanári szigetekről osztotta az észt!Állj át DK-ba ha jövőre is
élni akarsz,mert a pártocskádnak vége mint a botnak.
ómió
Csak, amikor "fizulenyultatok" meg "nyugdíjlenyultatok", akkor nem járt, ugye!?
Málna
Tehát aki nem tanul, nem törekszik arra, hogy legalább egy valamirevaló szakmája legyen, azt jutalmazzuk meg azzal, hogy nem kell hozzájárulnia a közös kiadásokhoz...
szegfue
Azt is mondhatjuk: akinek az átlagon felüli a keresete, az u.annyi %-kal járul a közös kiadásokhoz, mint a minimálbéresek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.