Óriási káoszt hozott a nagy igyekezet, hogy péntekre meglegyen a négymillió első körben beoltott magyar, és jöhessen az újranyitás következő lépése; az MNB-nek és a Költségvetési Tanácsnak sem tetszik, ahogyan a kormány túlköltekezne a 2022-es költségvetésben; alapítványokba szerveztek ki egyetemeket és több száz milliárd forintos vagyonkezelő alapítványokat hoztak létre. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A cím zseniális még akkor is, ha a vonatkozó rész csalódást keltő. Persez bennem van a hiba, hisz azt vártam elmagyarázza, hogy mi volt ez az "akció" valójában!! =))
home office
1. A kormány az oltásellenes a nem megbízható vakcinák erőltetésével (hatékonyság, utazás), a nem megbízható, regisztrációs oldallal (adatgyűjtés)

2. A kormány járványkezelése sokszorosan megbukott. Ahogy nekiindult tavaly, mert eleinte nem vették komolyan (az elsőhullámmal szerencséjük volt, amit az is mutat, hogy az egész régióban kevés volt a halálozási arány), a második hullámra nem készültek fel (mindent elcsesztek, amit el lehet cseszni), a harmadik hullám kezelése teljesen elhibázott és a rendkívül magas halálozási arány miatt személyi felelőségre vonás is kijár.

3. A megroggyant gazdaság megsegítéséről (nagy pénzek az amúgy is milliárdos kevés kiválasztottnak, morzsák vagy semmi támogatás az igazán rászorulóknak)

4. Jól mutatja, hogy mennyire nem érdeklik Orbánt a magyar emberek és a véleményük. Pénteken kinyilvánították, hogy mit szeretnének, mit várnak el, rá egy napra Orbán már Kína legnagyobb Közép-európai szövetségeseként tündököl és még több kínai shittel árasztaná el a régiót ( hvg.hu/itthon/20210501_Orban_egyuttmukodes_Kina_vakcina )

5. Az átoltottság magas száma (felelőtlen nyitás, nemsokára beéri a nyugat) az oltási igazolvány is egy nagy shit (Mehetek Szlovéniába meg Bahreinbe? Menjen a tököm !!!)

Biztos van még mit sorolni, éhgyomra nekem ennyit sikerült.
simmering73
"Egyszerűen értheteten, hogy a magyar emberek miért tűrik a NER-t, Orbán hazugságait, diktatúráját és fosztogatását, ha ennyire világosan tudnak és látnak mindent. Mintha a legtöbb magyar tudná, mi az a NER és kicsoda Orbán Viktor, csak nem beszélték meg egymással, illetve mindenki a saját túlélési stratégiáját követné, és nem tartaná fontosnak, hogy ezt a közönséges csaló, bűnöző, szélhámos hazaárulót elkergesse.
Legszebb példája ennek százezer Pfizer vakcinára való regisztráció lehetősége, amire azonnal megindult a tömeg, mert Orbán hazugságai ellenére a legtöbb ember tisztában van vele, hogy ez a legjobb vakcina, amiből alig van. A röhejes regisztrációs rendszerük, ami fél évvel azután jelent meg Magyarországon, amikor már a hrmadik világban is online regisztráltak, pillanatok alatt összeomlott, annyian akartak regisztrálni a Pfizer vakcinájára. orbánék “terheléses támadást” hazudtak, de ezt a terhelést a magyar emberek okozták, akik ezzel kifejezték, mit gondol a két vakcinabűnöző, Orbán is Szijjártó kínai vacakjáról."
nepszava.us/a-nepitelet-megmutatta-mire-tartjak-orban-kinai-vakcinajat-es-mindenki-a-pfizerben-bizik/
Eladott Ország
"Ha tetszik, ha nem, a gaz nyugati vakcinákban annak ellenére is nagyságrendekkel jobban megbíznak a magyarok, hogy Varga Judit még a május elsejét, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 17. évfordulóját is ócska, hangulatkeltő Brüsszelezésre használta. Tudom, ez látszólag nem ide tartozik, de mégis. Az a mesterséges, valóságtagadó vergődés, ahogy a mélyen Európa-párti magyar nyilvánosság torkán próbálják tíz éve lenyomni, hogy minden bajunk oka Brüsszel, hogy a Nyugat az ellenségünk, hogy minket utálnak, boszorkányüldöznek azért, mert magyarok vagyunk, egészen döbbenetes. De önmagában ez még nem lenne olyan nagy baj, ha nem társulna ehhez az a Kína és Oroszország előtti szolgai, alattvalói alázatos térdre borulás, amit ők kölcsönös tiszteletnek hazudnak. Nem csak a jól ismert, ezer évre titkosított gigahitelekre és soha meg nem térülő beruházásokra gondolok, hanem arra is, hogy miközben pontosan tudják – hiszen sajtóhírek szerint a félretett Pfizer-adagokhoz is hozzányúltak, hogy teljesülhessen a 4 milliós terv -, hogy mi a magyarok viszonya a kínai oltáshoz, Orbán kiváló politikai éleslátással erősíteni akarja a kínai kommunistákkal Kínával való együttműködést a vakcinák terén. A kínai pártlap azt írja (via), hogy a kínai elnök nagyon hálás, hogy a magyar kormány egyértelműen kitart a Kína-barát politikája mellett, mert Magyarország segít népszerűsíteni a Kínával való együttműködést a Kelet-közép-európai országok körében, és védelmezi a Kína és Európa közötti kapcsolatokat (a rohadt ötvenes évek jeges fuvallata), miközben Orbán hajkurássza a vakcinaegyüttműködést Kínával. Minek, baszki, minek? Ha nem leszünk Brüsszel gyarmata, akkor Pekingé miért? Ez miért nemzeti érdek? És ezek kommunistáznak több mint 30 évvel a rendszerváltás után? "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.