Pest megye északi részén 213 millió forintos kormányzati támogatásból 12 településen 16 templom újulhat meg – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Szobon.

213 millió forintot költ a kormány 16 Pest megyei templom felújítására

Soltész Miklós elmondta, hogy a kormány által még húsvét előtt, a nagyhéten elfogadott templomfelújítási program keretében a 26 milliárd forintos keretből a határon belül 1400 templom, a határon kívül pedig 400 templom rekonstrukciójára juthat támogatás. Hozzátette, hogy Pest megye északi részén a támogatásból 8 katolikus, 5 református és 2 evangélikus templom, valamint 1 zsidó felekezeti imaház újulhat meg a következő években. A felújítás fontossága mellett hangsúlyozta azt is, hogy ezekből az összegekből helyi vállalkozások jutnak munkához.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 16 nyertes pályázó mögött élő közösségek vannak, ezeken a helyeken a közösségi élet színtere a templom, illetve az imaház.

Az államtitkár beszélt arról, hogy Pest megye 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületében Bernecebaráti, Kóspallag, Rád, Vác, Szob, Vámosmikola, Kismaros, Kosd, Nagymaros, Perőcsény, Verőce és Csővár templomai újulhatnak meg a kormányzati támogatásból.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Mohai Balázs

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ráérzett Orbán, hogy két dolog van amit sok ember látogat. A stadionok és a templomok.
A kórházakba, iskolákba alig jár valaki.
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossless,ret_img,w_696/https://hirhugo.hu/wp-content/uploads/2020/04/orban_korhaza-696x377.jpg
voltmárjobbis
Nem kérdem én, meddig járnak még köztünk
Szemforgató, hamis papok
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?
Qqberci
Soknak tűnik a 213 millió, de ez átlagban templomonként csak ~13 millió, ami éppen elég lehet állagmegóvásra...
namihami
A katolikus egyház a világ leggazdagabb szervezete. A templomok nem állami, hanem egyházi tulajdonok.
Ha a Füstös úgy ébredne egy reggel, akkor az én házam körüli dolgokra is adódhatna némi pénz, amit a felújítására el tudnék költeni. És én mégcsak nem is állok a Vatikánnal kapcsolatban. Nem tudok egyházi Bólogatójánosokat és Csengőhangúszószékjanikat adni. (lehet, hogy ez a baj?)
Eladott Ország
Keresztény gyökerek, nemzeti alapok, családközpontú jövő. Ezeknek kell meghatározni a magyarok jövőjét is. Gyökérnek ugyan gyökér, csak keresztény nem volt soha a bolsevik megyei agit-prop Kommunista Ifjúsági Szövetségi iskolatitkárából lett csuhásozó, Soros-ösztöndíjas libsiből lett fasiszta nagytőkés.
www.facebook.com/543043382842240/photos/pb.543043382842240.-2207520000../1102378726908700/?type=3&theater
ómió
A bolsi pártházakon 90. előtt volt a sor. Most a templomokon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.