A Washingtoni Egyetem tanulmánya szerint a koronavírushoz köthető halálesetek száma megközelíti a 7 milliót, ami több mint a kétszerese a regisztrált összesítésben kimutatott 3,25 millió halálesetnek – vette észre az Index.

Nagyon nem stimmel a járvány áldozatainak hivatalos és valós száma – mi a helyzet Magyarországon?

A tanulmány szerint az Egyesült Államokban 2020 márciusától 2021. május 3-ig már

több mint 900 ezren haltak meg a járvány következtében, ami 57 százalékkal magasabb a hivatalos adatoknál. 

Végletesen alulbecsülték az áldozatok számát többek között Indiában, Mexikóban és Oroszországban, ahol a hivatalos halálozási adatoknál országonként 400 ezerrel többen haltak meg. Néhány országban – köztük Japánban, Egyiptomban és több közép-ázsiai országban – a tanulmány szerint a halálesetek valós száma több mint tízszerese a bejelentett adatoknak.

Mi a helyzet Magyarországon?

A mortalitási ráta hivatalos és a becsült adatai között a legkisebb az eltérés Magyarországon, ahol a szorzó csupán 1,3. E szerint hazánkban 34 százalékkal nagyobb az elhalálozási arány a hivatalosnál.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a koronavírushoz köthető halálesetekről szóló hivatalos jelentések alulbecsülik a járvány halálos áldozatainak tényleges számát.

Egyes országokban csak a kórházakban bekövetkezett haláleseteket regisztrálják, vagy csak azokat, amikor a betegről bebizonyosodik, hogy fertőzött. Sok országban, például Indiában emellett az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés sem megfelelő.

Forrás: index.hu

Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Itt duplán nem stimmel! Itt még az államtitkár is fenyegetheti a fiatalokat!
human
A cikk nagyon óvatosan fogalmazza meg az, hogy a kormány csal a számokkal. Amint a járványfenyegetést kénytelenek voltak elismerni (az sem ment könnyen) első dolguk volt hírzárlatot elrendelni a kórházakban. Még az kórházi vezetők sem adhatnak át egymásnak adatot, mert akkor felépíthető lenne egy a kormánytól független adatbázis és kiderülnének a valódi számok.
Az újságírókat is kitiltották a kórházakból mert az elvette volna a sikerpropaganda élét, ha az emberek meglátják a valóságot.
Gazella
Én tisztában vagyok azzal, hogy rendesen hazudnak a zsírhájék a halálozási arányban, a beoltottsági arányban is.. A halálozási arány rendkivül magas, a beoltottsági arány mev sokkal kevesebb mint amennyit nyunyoka bemond.
Rendesen manipulálják a számokat a narancsék. Ott ahol tombol a diktatorizmus ..tudnak is manipulálni a számokkal.
ómió
Nálunk? Még a rákban elhunyt is covidosnak van "elkönyvelve"!
Málna
Megint nem sikerült mindenkinek értelmeznie a cikket...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.