A Demokratikus Koalíció szombathelyi képviselőjelöltje a Facebook-oldalán fakadt ki. 

Czeglédy kiakadt az oltási igazolványokkal járó szabadságjogok miatt és polgári engedetlenségre biztat: "A kártyával nem rendelkezők felháborodása jogos"

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció egyik ismert figurája, szombathelyi képviselőjelöltje egyik Facebook-posztjában a beoltottak és nem beoltottak szabadságjogairól elmélkedik, polgári engedetlenségre biztat, miközben az oltásokkal kapcsolatban is tesz több ellentmondásos vagy egyáltalán nem megalapozott megjegyzést – szúrta ki a telex.hu a friss posztját. A DK-s politikus az oltások biztonságossága mellett sem állt ki egyértelműen, miközben pártja azt hirdeti, hogy az oltás a legjobb megoldás a vírus megfékezésére – teszi hozzá a lap.

A DK-s képviselőjelölt a posztjában azt állítja, hogy

azok a magyarok, akik nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal másodrendű állampolgárok, dolgozniuk lehet igazolvány nélkül, de egy sor szolgáltatást már nem vehetnek igénybe.

Czeglédy azt írta közösségi oldalán, hogy míg a védettségi igazolvánnyal rendelkezők oda mennek, ahová csak akarnak, addig az igazolvány nélkülieket megpróbálják rákényszeríteni arra, hogy oltassák be magukat, mert különben se étterembe, se játszótérre, se meccsre nem mehetnek.

"Sem étteremben, színházban, sportrendezvényen senkinek nincsen joga ahhoz, hogy más egészségügyi személyes adatát megismerje, arról nem is beszélve, hogy bár rendelet van róla, felettébb aggályos, hogy igazoltatással jár egy étterembe vagy edzőterembe való belépés.”

A jogász azt javasolja, hogy tömegesen lépjenek fel az igazolvánnyal nem rendelkezők a szabadságjogaik korlátozása ellen, ha változást szeretnének, például úgy, hogy ha nem engedik be őket valahová oltási igazolvány nélkül, akkor dokumentálják panaszkönyvben, tanúkkal az ellenük elkövetett jogsértést, majd forduljanak az Alapvető Jogok Biztosához a hátrányos megkülönböztetés miatt.

A bejelentésekkel elárasztott hatóságok pedig észre fogják venni, hogy valami nincs rendben.

„A kormány szándékosan nem úgy alkot két csoportot, hogy vannak, akik elvileg nem fertőznek – mert vagy beoltatták magukat, vagy átestek a betegségen, vagy friss negatív Covid-teszttel rendelkeznek – és vannak, akik sajnos elvileg fertőzhetnek. Ha így tenne, nem tudná az oltást az emberekre rákényszeríteni, mert a negatív Covid-teszt is elég lenne”

– írta a képviselőjelölt, aki itt figyelmen kívül hagyja, hogy az oltás nem azt jelenti, hogy azok után már nem fertőzhet az azt megkapó személy, hanem azt, hogy jó eséllyel enyhébb lefolyású lesz a betegsége, ha elkapja a koronavírust.

Czeglédy szerint a kormánynak inkább heti egy ingyenes tesztet kéne bevezetnie, ahelyett, hogy az oltást erőlteti. A képviselőjelölt azt állítja, hogy több millióan akkor sem fogják magukat beoltatni itthon, ha mindenki a Pfizert kapná.

„Igenis lehessen legalább azt választani, hogy aki nem oltatja be magát, vállalja a heti egy államilag finanszírozott – tehát ingyenes – tesztelést, aminek eredményét magával hordja, ezzel is igazolva, hogy vélhetően nem fertőz. (Akinek van oltási igazolványa, annál is csak vélelem, hogy nem fertőz.)”

– áll a posztban. Czeglédy azt is állítja, hogy a kormány tagjainak anyagi elkötelezettségük van kínai és orosz vakcinák iránt.

Ahogyan tiszteletben tarjuk azok jogait, akik úgy akarnak védettséget szerezni, hogy a vakcinákban bízva beoltatják...

Közzétette: Czeglédy Csaba – 2021. május 9., vasárnap

A Telex a poszt kapcsán megkérdezte a Demokratikus Koalíciót, hogy Czeglédy bejegyezése hogyan illik bele a párt oltáspártiságába.

A DK nagyon határozottan oltáspárti közösség. Meggyőződésünk, hogy a vírus megfékezésére ma nincsen jobb eszköz, mint az, hogyha minél többen beoltatják magukat. Czeglédy Csaba mai Facebook-bejegyzése ennek nem mond ellent. Azoknak vet fel egyfajta megoldást, akiket egyelőre sajnos minden erőfeszítés ellenére sem sikerült az oltás beadásáról meggyőzni

– írta válaszában a Demokratikus Koalíció.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
igaza van..ez az igazolvány egy nagy kamu...semmit nem bizonyít..a bárcás is fertőződhet,fertőzhet...az egész csak a feszültséget gerjeszti...a kórházakban van bárcásokból is..
Pálinkás Pál
igaza van..ez az igazolvány egy nagy kamu...semmit nem bizonyít..a bárcás is fertőződhet,fertőzhet...az egész csak a feszültséget gerjeszti...a kórházakban van bárcásokból is..
cikicakk55
Az a gond,hogy pont az időseket oltják a kínai vakcinával,még maga a kínai professzor vallotta be,hogy nem tesztelték a 60 éven felülieknél. Részemről nem vagyok oltás ellenes,de én sem kértem a kínait. Nem vagyok beoltva és nem is leszek,ha a kínait erőltetik. 66 éves vagyok a férjem 70 éves. Miért oltatta be magát a kormány minden tagja Pfízerrel ha a kínai annyira jó? Miért kapták a sportolók is és az egészségügyi dolgozók is a Pfízert,páran meg a Modernát? Akik a csutinak fontosak,azoknak van Pfízer,még mi öregek meg örüljünk,hogy ingyen kaphatunk. Mi van azokkal a betegekkel,akik otthon lesznek rosszul,vagy baleset ér? Azokat nem viszik kórházba,csak a negatív teszt után? Na meg kifizettetik velük a teszt árát? Orbán azt mondta még Januárban,hogy nem kötelező a vakcinát felvenni. Most meg nagyon úgy néz ki,hogy akiknek nincs oltási igazolásuk,azok már szinte sehova nem mehetnek. Még a mozit,hangversenyt,színházat,Discót csak-csak megértem, de az,hogy a kórházakba is kérik,ez felháborító. Nem erről volt szó mikor elkezdték az oltást. Még nem bizonyított,hogy a beoltottak nem fertőznek már. Attól,hogy Ők nem lesznek súlyos betegek,még megfertőzik a többi embert és nem biztos,hogy minden vakcina ugyan úgy véd.
NKF
Egy ilyen DK-s fasztól nem is várok mást!
creativehun
@NKF: Mint,hogy kimondja az igazat? Mert ugye azt mondta ki...amit sokan ellenzéki oldalról csak suttogva emlegettek de kimondani nem akartak. Ne legyünk már annyira szemérmesek..nevezzük nevén a gyereket. A kormánynak feltételezhetően anyagi érdeke fűződik a kínai és orosz vakcinák favorizálásához..ugyan úgy ahogy érdekük fűződött a horror áron beszerzett lélegeztető gépnek nevezett légzés figyelőhöz..amikkel aztán nem tud mit kezdeni így,hogy spóroljon a raktározáson elajándékozgatja őket..anyagi érdekük fűződött atöbb tizmillió maszkhoz amiből a lakosság egy árva darabot sem látott... Ugyanakkor a laborunknak nevezett Ausztriához képest nálunk a friss negatív teszt nem jogosít fel semmire...és az sem jár ingyen. Ausztriában ugyanolyan előjogokat biztosít és ingyenes..Persze..ha egy országban a kormány a lakosság érdekében cselekszik és nem azt nézi,hogy egy járványon is miképp gazdagodhatna meg még jobban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.