A dabasi rendőrök három napon belül fogták el azt az 53 éves nőt, aki a gyanú szerint kirabolt egy idős párt Gyálon.

Videókamera előtt motozták meg az 53 éves nőt, aki kirabolt egy gyáli idős párt

Fotó: pixabay.com

A 67 éves áldozat 2021. május 14-én telefonált segítségért. Elmondta a rendőröknek, hogy dél körül, lakásának udvarára kéredzkedett be egy nő, aki az illemhelyet akarta használni. A gyáli házban élő asszony ellenezte a nő ötletét, ő azonban nem törődve az elutasítással, bement a házba – írják a rendőrség honlapján.

Első útja nem a mosdó felé, hanem egyenesen az egyik szobába vezetett, ahol a szekrény tetejéről pillanatok alatt leemelt egy perselyt, majd zsákmányával együtt menekülőre fogta.

Az idős asszony útját állta, próbálta visszaszerezni a pikszist, azonban a nő hirtelen kivette belőle az összekötegelt pénzt, több alkalommal a sértett kezére ütött, fellökte és kirohant a házból.

A sértett, udvarban tartózkodó 77 éves élettársa felfigyelt a hangoskodásra, az asszony segítségére sietett és igyekezett visszatartani a nőt. Sikertelenül, a támadó elmenekült a helyszínről.

A dabasi rendőrök a bejelentés után minden követ megmozgattak, beszerzett információik nem egész három nap alatt elfogáshoz vezetették őket

- írják a rendőrök.

A rablással gyanúsítható R. Ilona kezén május 17-én kattant a bilincs, a pénz egy részét megtalálták és lefoglalták a rendőrök. Az 53 éves nő a gyanúsítás ellen panaszt tett, a vallomástételt megtagadta.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett nővel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság 2021. május 19-én elrendelt.

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"R" - Rézműves ?

***

A pikszis nem szinonimája a perselynek!
Pikszis (pyxis, latin): doboz, szelence
Pálinkás Pál
@Emmersson71: vagy Rostás...de a lényeg ugyanaz ,cigó
jesz
ezt imádom a bűnügyi jelentésekben...a gyanúsított az eljárás ellen panaszt tett, és a vallomástételt megtagadta...

...hátmer ott sem vót...hát persze, hogy neki áll feljebb.
ila51
@jesz: autodidakta kiművelik egymást az életiskolájában

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.