A férfival elhitették, 800 millióért el tudják intézni, hogy ne induljon ellene büntetőeljárás. A szövevényes ügyben hét embert, köztük két ügyvédet hallgattak ki gyanúsítottként.

Arra hivatkozva csaltak ki százmilliókat, hogy megvesztegetik Orbán Viktort, három ügyvédet is őrizetbe vettek

Fotó: Ügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz egy ügyben, amelyben több száz millió forintot kértek egy vállalkozótól, ügyvédek közreműködésével.

A nyomozó főügyészség kedden tizenkét helyszínen akciózott, és hét személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A Blikk úgy tudja, hogy az egyik rajtaütés Gödöllőn volt.

A hvg.hu azt írja, hogy a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020. márciusa között több társával – köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól azzal az indokkal kért körülbelül 800 millió forintot, hogy abból Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás.

Amikor mégis nyomozás indult a vállalkozóval szemben, további 100 millió forintot kértek tőle azért, hogy az eljárást hivatalos személyek segítségével számára kedvezően befolyásolják.

A vállalkozót közvetítőkön keresztül egy másik ügyvéd is megkereste azzal, hogy 150 millió forintért eléri, hogy számára megfelelően zárják le a büntetőeljárást. Az ügyvéd azt állította, hogy ehhez Orbán Viktor miniszterelnök, a legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV vezető befolyását kérik, a kért pénzből pedig nekik is kell fizetni.

Az ügy felderítésében, a bűnügyi akció előkészítésében és végrehajtásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal is közreműködött. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala a Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére több száz millió forint értékben biztosított vagyontárgyakat.

A nyomozó főügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és indítványozza letartóztatásuk elrendelését. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedések tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán és csütörtökön dönt.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Miért is hitték el? Hát hiába mondja ,hogy neki az Ország(a) az első ?
justhpeter
Ma már ne etessenek, köszönöm, ma már ettem.
Béla333
Pedig a maffiánál így működnek a dolgok.
nezelodo
Na ez a vállalkozó is tájékozatlan, ha egyáltalán igaz! Netán azt gondolta, hogy ennyi elég lesz a megvásárlásukhoz?
Béla333
Bezzeg egy másik cikkben nem olyan szégyenlősek, hogy semmit se lehessen megtudni. Kicsivel több infó:

"Letartóztatták Berki Krisztián, Győzike, illetve Lagzi Lajcsi védőjét, aki korábban a NAV egyik magas szinten lévő vezetője volt – értesült a PestiSrácok.hu."
index.hu/belfold/2021/05/20/bunugy-buncselekmeny-vesztegetes-eljaras-orban-viktor-pinter-sandor-polt-peter-ugyved/

Pedig a történet teljesen életszerű egy olyan országban, ahol a törvény előtti egyenlőség nem létezik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.