A magyar ügyvédtársadalom teljesen ledöbbent azon, hogy egyszerre három kollégájukat is őrizetbe vette a rendőrség. A gyanú szerint ők állították, bármit el tudnak érni némi vesztegetési pénz fejében – írta meg pénteken a Blikk.hu.

Vádalku miatt bukhattak le az Orbánra hivatkozó csaló ügyvédekFotó: Ügyészség

Sz. Roland volt a NAV igazgatója, majd Berki Krisztián, Galambos Lajcsi és Gáspár Győző védője lett. Azonban ügyvédként hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt nyolc hónapra előzetesbe került:

a bíróság első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Bár az ügyészség súlyosításért fellebbezett, Sz. Roland szabadlábon várja a másodfokú tárgyalását.

A gyanú szerint az ügyvédek 800 millió forintot csaltak ki azt hazudva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész, valamint NAV-os vezetők segítségével elsimítják a költségvetési csalás miatt indított büntetőeljárást. Csakhogy a nyomozás folyt tovább, mire a vállalkozónál bejelentkezett a budapesti éjszakai élet jól ismert alakja, P. Róbert is, aki hasonló indokkal 150 millió forintot kért a segítségéért.

A lap úgy tudja, a kétségbeesett vállalkozó a vádalku reményében jelentette az esetet a hatóságnak. 

P. Róbert a budapesti éjszakai élet ismert alakja, nevét összefüggésbe hozták több szórakozóhelyen történt balhéval, így a 2015-ös Kertész utcai, késelésbe és tömegverekedésbe torkolló incidenssel is. 

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: Ügyészség

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.