Rusvai Miklós a Spirit FM Aktuál műsorában beszélt arról, hogy szakmailag mindenképpen indokoltnak tartja egy harmadik vakcina beadását, például a Sinopharm esetében – írja az ATV.hu.

Virológus szerint felesleges az ellenanyagszint mérése, és szakmailag indokoltnak tartja egy harmadik vakcina beadását – Azt is elmondta melyik vakcina esetén
Fotó:Pixabay

A szakértők már többször felhívták arra a figyelmet, hogy nem egyformák a vakcinák. Rusvai Miklós szerint

bizonyos vakcináktól várható az, hogyha esetleg az antitestes védelem nem is elég magas, akkor is kialakul a használatuk esetén úgynevezett sejtes immunitás, viszont az inaktivált vakcinák a legkevésbé képesek arra, hogy sejtes immunitást létrehozzanak.

A kérdésre, hogy egy tanulmány szerint akár egy éves védettségről is beszélhetünk, azt mondta: n

em hozott újdonságot ez a tanulmány, hiszen számos koronavírus-fertőzést ismerünk, és egyetlenegy nincs ezek között olyan, amit csak egyszer lehetne elkapni. A koronavírust például a herpesz-fertőzéshez hasonlította, ami nem ad életre szóló védettséget.

A virológus azt is elmondta, hogy

a vérrögképződésre való hajlam jól jelezhető, az úgynevezett vérlemezkeszám alapján.

A vakcinák adta védelem kapcsán kiemelte, hogy

ez egy idő után lecseng, tehát két-három év maximum, amíg védettséget ad.

majd azt is hozzátette:

Amikor már lecsengőben van az immunválasz, akkor természetes úton fertőződik az ember, és ezáltal kap egy újabb immunlökést, vagy egy újabb ingert az immunrendszere, és ilyenkor alakul ki tulajdonképpen a hármas szintű védelem. Például az lenne az ideális, ha most, miután megkaptam a vakcinát, és egy idő után csökken majd az immunszintem, akkor valamikor ősszel, vagy jövő év elején megkapnám a vírusfertőzést.

- magyarázta Rusvai Miklós.

Forrás:ATV.hu
Címlapkép:Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
miért sztárolják ezt a buzeránst?...az elmúlt évben nem volt olyan, amiben igaza lett volna...
simmering73
"A baráti mongol nép vendégszeretetét élvezhetik azok a kínai vakcinával beoltott barátaink, akik elfogadják Orbán Viktor és Szijjártó Péter magyar népnek adott kedves ajándékát, egy felejthetetlen nyaralást Mongóliában. A magyar külügy fáradhatatlan robotosa egymás után gyűjti be azokat az országokat, amelyek elfogadják a kínai vakcinát, amely az észak-koreai magyar kormány szerint a leghatékonyabb vakcina a világon. Az Európai Unió politikai okokból és irigységből nem ismeri el a kínai vakcinát, mert nem tudja elviselni, hogy az legyőzte a Pfizert."
nepszava.us/bartus-laszlo-nyaralas-mongoliaban/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.