Nagy bajban vannak az építési vállalkozók. Annyira megdrágult az alapanyag, hogyha nem tudják újratárgyalni az előzetesen szerződésbe foglalt árakat, a minőségen kell spórolniuk. 

Nem tudják tartani a megbeszélt árakat az építési vállalkozók, akkora a drágulás

Forrás: 123 RF.com

Alig becsülhető meg, hogy idén mennyivel kerül többe egy építkezés, mint tavaly, átalánydíjra, fix összegre már senki nem akar szerződni. Így aztán át kell értékelni a már kész tervek műszaki tartalmát, hogy a megvalósíthatóság ne kerüljön veszélybe, ez viszont az államilag támogatott projekteknél kérdéses, hogy megtörténhet-e. Ha nem, akkor marad lehetőségnek az, hogy olcsóbb termékekből dolgozzanak – írja a HVG.hu

Ráadásul a munkaerő is drágul, így aztán az építőipari cégek jövedelmezősége nem javul, hiába nőnek az árak. Az önkormányzati és az állami megrendelőkkel lehet csak tárgyalni a már megkötött szerződések átírásáról, a lakossági vásárlókkal már kevésbé.

Forrás: HVG.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nincs is infláció megmondhatják a nyuggerek is.
Néro
Nincs is infláció megmondhatják a nyuggerek is.
cikicakk55
@Néro: Hidd el a "nyuggerek" érzik legjobban az inflációt. Persze nem az építkezéseknél,mert nagyon ritka az olyan "Nyugger" ( aki van,az sem Magyar") akik most akarnának már építkezni.
Néro
@cikicakk55: Irónia. 20 százalékos infla mellett 0.6.
134.bátor
@Néro: Igen,èrtettem. 3% nyugdîjemelès,0,6% komenzáció ! Miközben nekik 50% emelès jutott,az infláció min5,8%!! KSH szerint is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.