Ezt írta ki szerda délelőtt közösségi oldalára Szijjártó Péter egy fotó kíséretben.

Azóta kiderült, a tárcavezető ma azért utazott Pozsonyba, hogy a Szövetség néven egyesülni készülő három felvidéki magyar párt – a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Híd és az Összefogás – elnökeivel tárgyaljon.

A mai megbeszélésen előkerült a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatti korlátozások során bevezetett határzár ügye is, a pártok képviselői kérték újra lehessen normálisan átjárni Szlovákia és Magyarország között.

Szijjártó szerint ennek az első lépése az volt, hogy sikerült megállapodni a szlovák kormánnyal arról, hogy átkelhessenek a határon az oltással rendelkező szlovák és magyar állampolgárok a kétoldalú egyezménynek köszönhetően.

Arról is beszélt, hogy

a terveik közt szerepel az is, hogy már hamarosan lehetővé teszik, hogy a Magyarországgal határos megyékben, régiókban élők Magyarországon vehessék fel a koronavírus elleni oltást.

Ez független lenne a határon túl élő emberek nemzetiségétől – mondta Szijjártó Péter. Egymásra vagyunk utalva, erre mutatott rá a járvány, ezért Magyarország érdeke, hogy a határ menti régióban is védettek legyenek az emberek – magyarázta a hátteret. Azt, hogy ez mikor következik be, nem mondott pontos dátumot, de folyamatban van, Pintér Sándor belügyminiszter dolgozik a részleteken.

Elég oltóanyag van ugyanis

- részletezte.

Szijjártó a találkozó után nagy bejelentést tett Magyarország pozsonyi nagykövetségén tartott sajtótájékoztatóján, amiről ITT írtunk bővebben.

Forrás: portfolio.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ez a kakadu nem bír nem beavatkozni valamelyik szomszédunk belügyeibe !
silber13
@ómió: Na igen! Ezzel a szopott makarónival tényleg zsúfoltabban vagyunk!:-))))
ómió
@silber13: Kár, hogy ti az idiotizmusotokkal vagytok túlzsúfoltak!
Aki Én
@ómió: Az pont beleillik a képbe, hogy te ezt a majmot is imádod.
ómió
@Aki Én: Majom? Hisz' az az ősötök! Már megtagadva azt is másra hazudnád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.