Nyilvánosak a miniszteri és államtitkári vagyonnyilatkozatok, ebből derült ki, hogy Rogán kereste a legtöbbet a kormánytagok közül.

A 24.hu cikke szerint nyilvánosságra került a miniszterek és államtitkárok 2020-as "adóbevallásai", ennek alapján a legtöbb személyi jövedelmadót (szja) Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője fizetett be. Rogán találmány-hasznosítási díj jogcímen 157 millió forintot kapott a Mobilsign Kft.-től, így a minsizteri fizetésével együtt az adóalapja 194,5 millió forintot ért el, amely után 29,1 millió forintnyi szja-t fizetett.

Rogán Antal fizette a legnagyobb szja-t a kormánytagok közül

Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

A második legnagyobb szja-t Süli János paksi atomerőmű-fejlesztési miniszter fizette be (10,9 millió forint), ő adókedvezményt nem használt fel. 

5,5 millió forintnyi szja-t fizetett Nagy István agrárminiszter, Gulyás Gergely miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály pénzügyminiszter, őket Szijjártó Péter külügyminiszter követte 5 millió forintnyi befizetett szja-val, amihez igénybe vbett egy 480 ezer forintos adókedvezményt is.

A miniszterelnök Orbán Viktornak az összevont adóalapja 28,7 millió forint volt, ami után 4,3 millió forintnyi szja-t fizetett, kedvezményt pedig nem vett igénybe. Novák Katalin családügyi miniszter viszont 4,8 millió forint értékben a teljes összegre igénybe vette az adókedvezményt, vagyis ő nem fizetett személyi jövedelemadót.

Frissítés - Az MTI az alábbi helyesbítést küldte el lapunknak: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter minden adófizetési kötelezettségének eleget tett, kedvezményt egyáltalán nem vett igénybe. Az adminisztrációs elírást soron kívül helyesbíteni fogja.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
" Novák Katalinnal, aki 4,8 millió forint értékben a teljes összegre igénybe vette az adókedvezményt, vagyis egy forint jövedelemadót sem fizetett."- és akkor jön @Gyurka80, hogy aztán má' az ű adójából egy fillért se segilyre a "nyuggereknek", mer azok nem fizetnek adót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Málna: Közöd Te észlény?! A cikkhez szólj és ne hozzám! Lassan már olyan vagy, mint Mészáros Lőrinc, az utolsó magyar polihisztor, aki mindenhez ért, közben agyilag egy nagy nulla !
Málna
@szegfue: Jól van na, nem kell rögtön megsértődni. Csak nem tudok napirendre térni afölött, hogy állítólag a munkád része, mégsem tudtad kiszámolni a kedvezményeket.
namihami
@Duke Nukem: 09.06: Viszont ""műemlékfelújítás"" címén megigénylik és főképp meg IS kapják a felúítás teljes (TELJES) összegét. A munka befejezése után a vagyon persze az ő jogos és főleg becsületes tulajdonukat fogja majd képezni.
Hüpp-hüpp-hüpp Barba trükk. Olyan ""orbánosan"".
Eladott Ország
Vesztett is szerencsétlen/vagy nem, köddé vált vált a 185 négyzetméteres, Pasa Parki lakóingatlan, a II. kerületi garázs, a balatonlellei nyaraló. Csessze meg a Cilike, jól bezavart ezzel a válással. Legalább is ezzel lehet etetni a magyar embereket! Neki is. Maradt Rogán Szakonyfalu földesura. Ez a találmányos okossága is rohadt jó buli. Rogán feltaláló úr! Valami digitális aláírással ömlik a pénz hozzá. Ez az egész vagyonnyilatkozata pontosan annyit ér, mint szarkán a csipkebugyi. Pontosan annyit, mint amennyire ő becsüli az embereket. Semennyire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.