Az Európai Parlament a szexuális kisebbségek jogai melletti kiállásként szerda estétől csütörtök estig kitűzi a szivárványzászlót – közölte az uniós parlament. Az EP a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáit is a zászló kitűzésére kérte.

Az Európai Parlament is kitűzi a szivárványzászlót
Fotó(illusztráció):Pixabay

Az Európai Parlament e heti, kétnapos brüsszeli ülésszakának megnyitásakor a magyarországi jogállamiság témájához kapcsolódó ügyrendi javaslatként Terry Reintke német zöldpárti EP-képviselő kérte, hogy

az eljárási szabályzat vonatkozó cikke alapján az Európai Parlamentre szerda este több európai középülethez hasonlóan tűzzék ki a szivárványzászlót.

A képviselő azzal érvelt, hogy a szivárványos zászló az alapvető jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartásának jelképe.

David Sassoli EP-elnök támogatta a javaslatot, és hangsúlyozta, hogy

az uniós parlament mindig is szilárdan elkötelezett volt az LMBT+-jogok előmozdítása mellett és részt vesz az olyan kampányokban, mint például a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi nap.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ébresztő2022
Hajrá Orbán! Csak így tovább, egyre érik a vereséged!!! 2022-ben nem az ellenzék fogja megnyerni a választást, hanem te fogod elveszíteni hasonló tetteid miatt. Köszi
justhpeter
@Shikari: Ahogy a mese mondja: Orbán kardot rántott a világ ellen és most kard által vész el. Mondjuk már ideje, hogy a primitív szemét oda kerüljön ahova való, a szemétdombra, ahol a kitömött kakast majd Viktornak fogjuk hívni.
ómió
Aberrált-ház az, eddig is tudtuk! A "falkaidegenek" ellen már mindent bevetnek!
NKF
Az EP kitűzi a buzizászlót,milyen alapon?A többség megszavazta? A 27 állam mind buzi rajongó?
Ha nemzeti lobogógat tűz ki ,OK!Az egész egy mocskos buzi banda!Majd ők előirják nekem,hogy én mit szeressek!Na,buzikáim maradok a puncinál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.