A térképet egy kérdőív alapján készítették el, amelyet a Sokk a rovar? Facebook-oldalon lehetett kitölteni, és ezt több mint négyezren meg is tették – írja a telex.hu.

Íme: elkészült az ország patkánytérképe – Ezekben a megyékben a legrosszabb a helyzetFotó: Sokk a rovar?

Nincs olyan pontja az országnak, ahol ne fordulnának elő patkányok és egerek. Az egyes megyék és települések között viszont nagy a különbségek vannak, legalábbis ez derül ki az ország első patkánytérképéről – írja a telex.hu.

A nem reprezentatív felmérésben résztvevők válaszai alapján lakosságarányosan a legkevesebb patkánnyal a dunántúli megyékben találkozhatunk. A legtöbb káros rágcsáló pedig Békésben, Borsodban, Hevesben, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében él.

Patkányokból a legkevesebb bejelentés egyértelműen a dunántúli megyékből érkezett, egerek azonban a Nyugat-Dunántúl kivételével itt is szép számmal vannak. A nagyvárosok között is előfordulnak akár többszörös eltérések, de általában ezeknek a településeknek az adatai nagyságrendileg megegyeznek a saját térségükével.

Érdekesség, hogy a nagyobb települések közül a lakosságarányos bejelentések alapján a patkányoknál és az egereknél is Sárbogárd, Gyomaendrőd és Kisújszállás végzett az első három helyen, csak más sorrendben.

A térképen nem szerepelnek a budapesti adatok, mivel a lakossági bejelentésekről a Fővárosi Önkormányzat folyamatosan gyűjti az információkat, így ezekkel a kérdőíves kutatás számai nem összevethetőek.

Forrás: telex.hu
Fotó: Sokk a rovar? 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért az Országházat ne hagyjátok ki! =))
RonaGyuri
Azért az Országházat ne hagyjátok ki! =))
vacsi
A patkányok, egerek ellen lehet védekezni - persze, nem egyesével! De most mit sír a szánk, mikor nem ez a legfőbb bajunk!
gina
@Shikari: OV és bandája és ti szektahivők vagytok a legaljasabb tolvaj patkányok , ezt minden normális elme tudja, immár 12 éve élősködnek a mocskos OV patkányok
kulabombaafityiszre
Sok patkány vándorolt a budai vár környékére.Ellepték az önkormányzati bérleményeket.
Remélem lesz birka térkép is városokra lebontva.
ómió
És Bangóné efftársnő melyik fészekből "prognosztizált"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.