Élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal bezáratott Pest megyében egy gyorsételeket kínáló vendéglátóhelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal az MTI-vel csütörtökön.

Kaotikus állapotok miatt azonnal bezárt egy érdi gyorséttermet a Nébih

A helyszíni ellenőrzés szennyezett nyílászárókat, padozatot, munkafelületeket talált, és még az edényeket, konyhai eszközöket sem tisztították meg. Kifogásolták az élelmiszerek tárolását is. A közlemény szerint közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, de volt, amit a padozaton tartottak. Az étterembe kártevők juthattak be, és több helyen tároltak oda nem való személyes holmikat, például fogkefét és lábbeliket. Súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságként értékelték, hogy az üzemi területen kezet mosni sem lehetett higiénikus módon.

A jogsértések listája szerint az ellenőrök összesen 179,5 kilogramm jelöletlen élelmiszert is kivontak a forgalomból. Az érdi vendéglátóhelyet egy budapesti vállalkozás működtette – olvasható a Nébih honlapján, ahol az is kiderül, hogy az érdi Long Guang thai étteremről van szó. 

Forrás: Nébih

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Nem csak felfüggeszteném, de örökre bezáratnám!!!
Most olvastam, a facén írták többen, hogy NYITVA van!!! Ez tényleg felháborító!!!:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.