A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnököt, Varga Mihály pénzügyminisztert és Matolcsy György jegybankelnököt teszi felelőssé az infláció mértékéért.

DK: Orbán, Varga és Matolcsy a felelősek a magas inflációért

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varju László, a DK alelnöke csütörtöki, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy júniusban nyolc és fél éves csúcsra, 5,3 százalékra emelkedett az infláció, és nem lehet a helyzet javulására számítani.

A KSH adataira hivatkozva azt mondta, hogy egy év alatt az élelmiszerek ára több mint három százalékkal nőtt. Ezen belül az étolajért 26, a margarinért, a tojásért, a lisztért és a munkahelyi étkezésért pedig nyolc százalékkal kell többet fizetni – tette hozzá a költségvetési bizottság elnöke. Arra is kitért, hogy a szeszes italok és a dohányáruk átlagosan 12, a tartós fogyasztási cikkek pedig négy százalékkal drágultak. A benzin és a gázolaj ára 24 százalékkal lett magasabb, de drágább lett a sertés- és baromfihús, valamint az éttermi étkezés is – sorolta.

Miközben Matolcsy György jegybankelnök Orbán Viktort és Varga Mihályt bírálja a kormány rossz gazdaságpolitikájáért, ma már látható, hogy "ő is megbukott", hiszen az MNB elnökeként az infláció kezelése lenne a legfontosabb feladata – jelentette ki Varju László.

A gyenge forint és az áremelkedés miatt magyarok milliói lesznek egyre szegényebbek – összegezte véleményét. A DK alelnöke végül azt mondta, hogy egy kormányváltás után független, hozzáértő jegybankelnökre és felelős pénzügyi politikára lesz szükség.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sajnos van igazsága. Matolcsinak jól jött az alacsonyan tartott kamatláb, a gyenge forint. Orbánnál a népszerűség hajhászása felülírta a józan észt! Varga meg csak néz, mint Rozi a moziban, és teszi, amit elvár tőle Orbán. Államadósság, árak a csillagokban, miközben az ország jó része a homofób torvényt csócsálja.
A hitelmoratórium résztvevői, az egyre többféle hitelt felvevők még nem érzik, mekkora medvecsapdába kerültek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Akkor, már nem a "piac", efftársak!? Hazudd a "Zorbánra" az új "efftársi szlogen"?
Nessy
Sajnos van igazsága. Matolcsinak jól jött az alacsonyan tartott kamatláb, a gyenge forint. Orbánnál a népszerűség hajhászása felülírta a józan észt! Varga meg csak néz, mint Rozi a moziban, és teszi, amit elvár tőle Orbán. Államadósság, árak a csillagokban, miközben az ország jó része a homofób torvényt csócsálja.
A hitelmoratórium résztvevői, az egyre többféle hitelt felvevők még nem érzik, mekkora medvecsapdába kerültek.
simmering73
"...élelmiszerek ára több mint három százalékkal..." Van az 13% is csak nézz körül rendesen. Ma egy szűk bevásárlás 10 ezer ft (hús nélkül) és csak lötyög a bevásárló kocsi alján. Majd minden bevásárlás után átnézem a számlát, mert azt hiszem átvágtak.
tudode
Úgyx tűnik, hogy a birodalom visszavág, illetve visszanyal a fagyi, na nem a kaparjkurtáknak, hanem a nehezen dolgozó kisembereknek, és a nyuggereknek is!
.
Mit is kukorékolt az un. kedves vezető 2008-ban, nem is akármilyen orgánum tollából:
.
---- Orbán: Gyurcsány miatt gyenge a forint
www.origo.hu/itthon/20081021-orban-viktor-a-miniszterelnokcsere-a-megoldas-a-forintvalsagra.html
.
"""""Orbán Viktor szerint a miniszterelnök-csere oldaná meg a forintválságot. A Fidesz elnöke a Budapesti Értéktőzsde vezetőivel találkozott kedden. A találkozó után azt mondta, a jelenlegi bizalmi válság megoldására és 10 milliárd eurós növekedési programra van szükség.
.
"A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki kedden a Budapesti Értéktőzsdére látogatott el. Mint mondta, a jelenlegi bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. Szerinte a bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is.""" (...)
-----------------------------
.
Hallgassuk meg mit is ketyegett a szakbarbár a saját hangján:
.
------ Orbán Viktor a Mokkában (2008. október 22.)
www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc
--------------------------------
.
Akkor most is vezetési, bizalmi válság van, megfűszerezve lakhatási-, egészségügyi-, szegénységi válsággal!
.
Akkor most ki az oka annak a inflációnak?
.
Netán az atyaúristen!
mágnes
Mindenért ők felelnek ami az utóbbi 10 évben történt ,és van amiért ami még 1998-2002 között tőrtént .
Csak hogy ne légyen senki eltévede.
istván irén
Minket irigyel az átkos nyugat olyan jó itt minden infláció ugyan nem is igaz majd holnap át írják a statisztikát és kész
ómió
@Eladott Ország: Piac, az van, ám senkinek a valutájával nem "játszadoznak a haladó erők" (pl. Soros efftársatok) úgy, mint a miénkkel és senkinek az építőipari támogatásaival (talán, mert másutt nincsenek is(?) se próbálnak úgy visszaélni, ahogy nálunk teszik - hogy "csak" pár példát említsek. Mindazonáltal, amikor 96-ban pufajkás, ill. Bokros efftársadék inflációja a "haladó hazai piacon" elérte még a 25%-ot is, akkor, mintha csendben kusikáltál volna! Vagy efftársilag ekkora a különbség a "haladó" meg a "retro" infláció között?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.