Lapértesülések szerint az ügyvédnek, aki Berki mellett Galambos Lajost és Gáspár Győzőt is képviselte több ügyben, köze lehet egy több százmillió forintos csaláshoz is.

A Telex cikke szerint felfüggesztették a tevékenysége gyakorlása alól azt az ügyvédet, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival több százmillió forintot csalt ki egy vállalkozótól. Az ügyvéd neve mellett a Magyar Ügyvédi Kamara ügyvédkeresőjében már az "inaktív" státusz szerepel.

Felfüggesztették Berki Krisztián ügyvédjét, mert csalással gyanúsíthatják

Fotó: YouTube/Magyarország Ügyészsége/videórészlet

A lapnak Tóth M. Gábor, a budapesti ügyvédi kamara elnöke elmondta, ez azt jelenti, hogy a "nevezett 2021. július 8-tól 2022. január 8-ig fel van függesztve a tevékenység gyakorlása alól, azaz nem ügyvédkedhet." A felfüggesztés pontos okáról az elnök a kamara titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem árult el többet. 

A Telex cikke szerint a felfüggesztésnek vélhetően köze lehet ahhoz a májusban kipattant ügyhöz, amiben ügyvédek is érintettek, a gyanú szerint 2019 szeptembere és 2020 márciusa között ugyanis egy férfi több társával – köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól 800 millió forintot kapott. A pénzt azért kapták, mert azt állították a cikk szerint, hogy ebből a belügyminisztert, rendőröket, a NAV-ot és más hivatalos szerveket fizetnek le, hogy ne induljon a vállalkozó ellen adóhatósági és büntetőeljárás. Végül nyomozás mégis indult a vállalkozóval szemben, emiatt a csoport további 100 millió forintot kért, hogy ezzel majd kedvezően befolyásolják az eredményt.

A cikk szerint később egy másik ügyvéd is azzal kereste meg a vállalkozót, hogy 150 millió forintért segít neki kedvezőbbre alakítani a büntetőeljárást – a pénzből pedig a miniszterelnököt, a legfőbb ügyészt és egy NAV-vezetőt akart lefizetni állítása szerint.

Az elfogások után a bíróság hét gyanúsított közül öt ember letartóztatását rendelte el, a most felfüggesztett ügyvéd bűnügyi felügyelet alá került, nyomkövetőt kell viselnie és a kijelölt otthonát nem hagyhatja el. A hét gyanúsított közül egy szabadon távozhatott – írja a Telex.

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Madarat tolláról... A csavaros észjáráshoz, spirál alakú tuja is dukál. Ezeknek nem szükséges CSOK az építkezéshez.
Eladott Ország
Berki Krisztián ügyvédje úgy látszik nem tartozik a NER csókosok haveri körébe, a csúti geci ügyvédjéhez, a hájfejű, Down-kóros, Bajkai István slepphez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.