A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint délután heves zivatarok érhetik el az országot, elsősorban az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén lehet az erős zivatarok mellett akár 90-100 km/h-s szélrohamokra és nagyobb jeget hozó jégesőre számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán tette közzé pénteken fél tizenegy után, hogy a délelőtti zivataros csapadékzónák távozása után átmeneti szünet állt be, de késő délutántól heves zivatarokra lehet számítani.

Kezdődik! Nagyot fordul délutánra az időjárás: akár 100 km/h-s szélroham is jöhet heves zivatarokkal, jégesővel

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Bejegyzésük szerint dél felől várhatóan

"egy kiterjedt zivatarrendszer éri el az országot, amely késő estére fokozatosan az északkeleti vidékek fölé helyeződik át. A várt rendszer a legfrissebb számítások szerint leginkább az Alföldön, illetve a Dunántúl délkeleti tájain járhat komolyabb zivatartevékenységgel, de bizonytalan mértékben érintheti a fővárost és az attól nyugatra eső területeket, illetve a keleti, délkeleti határvidéket."

A meteorológiai szolgálat arra is kitért a bejegyzésében, hogy a legerősebb gócokat 90-100 km/h-s, vagy akár enél erősebb szélroham, több centiméteres jégeső és felhőszaadás kisérheti, rövid idő alatt több tízmilliméternyi csapadékkal. Éjjel a zivatartevékenység egyre inkáb a Tiszántúlra helyeződik át a bejegyzés szerint.

Forrás: facebook.com/Országos Meteorológia SZolgálat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.