A minmálbér 200 ezer forintra emelésével a szakmunkás-bérminimum mintegy 250 ezer forintra nőne – mondta Palkovics Imre szerda reggel az M1 aktuális csatornán a nemzeti konzultációról szólva.

Palkovics a nemzeti konzultáció kapcsán: a magyar bérek emelkedésére lehet számítani
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Palkovics, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke kifejtette: a minimálbér és a szakmunkás-bérminimum „mindig együtt mozog”. Így, az emelés után egy kezdő szakmunkás már „korrekt bérnek nevezhető” fizetést vihet haza – írja az MTI.

A minimálbér emelése további béremelkedést eredményezhet – folytatta –, hiszen a munkáltatók csak így tarthatják meg a versenyképes munkaerőt.

Tehát arra lehet számítani, hogy a teljes magyar bérskála ennek köszönhetően meg fog emelkedni

– tette hozzá.

Hangsúlyozta: eddig sem volt semmilyen káros hatása a minimálbér emelésének, mert a magyar gazdaság „fundamentumai” erősek, és most sem számít például elbocsátásokat vagy a munkanélküliség növekedésére. Az emelést egy lépcsőben végre lehetne hajtani, de ha a politika úgy dönt, két lépcsőben is bevezethető – fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a bérköltség beépül az árakba, a magas üzemanyag költséggel együtt, mi fizetjük, mindannyian. Az államnak viszont az adó és járulék bevétele növekszik.Meg a képviselők jövedelme!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Miután a bérköltség beépül az árakba, a magas üzemanyag költséggel együtt, mi fizetjük, mindannyian. Az államnak viszont az adó és járulék bevétele növekszik.Meg a képviselők jövedelme!
magyar1
Az a baj, hogy az áremelkedések már 30-70 %-kal megelőzték régen.
istván irén
Nos ezt a korrekt bért fizetném nekik biztos 1 se állna politikusnak
Giovanni Alba
@istván irén: ma, 19:13
Én hallottam olyanról, aki a tiszteletdíjából 1, azaz egy forintot vesz fel, a többit valami gyermekétkeztetési alapítványnak adja
"Arról is döntés született, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra sem veszi fel a politikusi fizetését, hanem jótékony célra ajánlja fel. Így volt ez akkor is, amikor miniszterelnök volt. Ő az egyetlen magyar politikus, aki így cselekedett."
hirklikk.hu/kozelet/gyurcsany-nem-veszi-fel-amegemelt-kepviseli-fizeteset/340161
Az is igaz persze, hogy nem szakadt gatyás, kiéhezett "új éhes"-ként érkezett a politikába, mint a mostani "vezető" garnitúra.
FL4K
@ómió: Azért az darabra meg van, te primitív köcsög - az emberiség szégyene -, hogy egy primitív köcsög - buta, bunkó, paraszt - vagy?
nezelodo
@Giovanni Alba: Ne félj ez a Gyurcsány féle jótékonysági felajánlás nem ragályos, egyetlen kormánypárti politikus sem fertőződött meg általa. Helyette volt, van a trafikmutyi Mátrai erőmű, közbeszerzési eljárások, ledvilágítás, kínai vasút, na meg a Lőrinc barát, Hatvan puszta, Orbán bányák Paks II. Rogán földvásárlás, kastélybiznisz, alapítványi kuratóriumok, lélegeztetőgépek, vakcinamutyi, disznóhizlalda, csengeri örökség és annak szellemi vezére a Lala (!), de felesleges lenne végig sorolni, hely sem lenne elegendő rá, hátha kimarad valamelyik kisfizetésű bérből élő kisember és megsértődik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.