Korábban a Válaszonline írt arról, hogy Agárdnál a Velencei-tó vízállása július 8-án már csak 89 centimétert mutatott, pedig 2019. június 1-jén ugyanitt még 158 centimétert mértek – írja a 444.hu.

Brutális katasztrófa fenyegeti a Velencei-tavat, a vízmennyiség fele eltűnt és a madárrezervátum szinte teljesen kiszáradt – így néz ki most
Fotó:Youtube

Két év alatt a vízmennyiség 44 százaléka eltűnt a tóból.

A lap által bemutatott adatok alapján a vízválság tavaly áprilisában kezdődött, és az előző évekkel ellentétben a tó az elmúlt télen a kevés csapadék miatt nem tudott rendesen feltöltődni, ezért a nyári hőség kezdetén már eleve túl alacsony, 110 centiméter körüli volt a vízszint. 

A Gárdonyi Közlöny most egy drónfelvétellel is bemutatta a kiszáradt részeket:

Az írták, hogy a vízhiányos állapot miatt a tó délnyugati részén fekvő természetvédelmi terület, a Velencei-tavi madárrezervátum szinte teljesen kiszáradt.

Forrás: 444.hu, Valaszonline.hu
Címlapkép:Youtube

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megint egy bizonyítéka annak, hogy mi történik, ha fideszesek valaminek pusztán csak a közelébe kerülnek. Soron következik a Balaton és a Fertő-tó, majd a Tisza tó.
Néro
Az állami bevételeknek meg a hatvan.
jesz
pedig most építették újjá a partot jó hosszú szakaszon..
mágnes
3 stadion. Velence , Agárd , Gárdony.
simmering73
A Velencei-tó már többször is kiszáradt a történelemben. Utoljára 150 éve.
namihami
Megint egy bizonyítéka annak, hogy mi történik, ha fideszesek valaminek pusztán csak a közelébe kerülnek. Soron következik a Balaton és a Fertő-tó, majd a Tisza tó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.