A szakemberek szerint a negyedik hullám lesz az utolsó nagy kör annak ellenére elmúlt hetekben ismét aggasztó hírek érkeztek a koronavírussal kapcsolatban.

Jó hírek a magyarországi koronavírusról – a negyedik hullám lehet az utolsó
Kép:Pixabay

A delta variáns sokkal agresszívabb, mint az elődei, a virológusok pedig arra figyelmeztettek minket, hogy két oltás valószínűleg nem jelent majd 100%-os védelmet a fertőzés ellen. Nem is csoda, hogy ha a lakosság többsége úgy gondolja, hogy soha nem fogja visszakapni a régi életét.

A járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor kedden azonban az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy nagy valószínűséggel a negyedik hullám lesz az utolsó nagy kör.

A delta-variánsnál két hónap is eltelhet úgy, hogy ugyan sok esetet észlelünk, de alig halnak majd meg emberek. Az esetleges ötödik járványhullám már inkább a téli járványokhoz lesz hasonló. Ez bele fog épülni a téli járványokba, ahogy azt az influenzánál vagy a megfázásos megbetegedéseknél megszoktuk. – mondta a szakember a rádióban.

Vattay Gábor optimistán tekint a negyedik hullámra, így elmondása szerint a járvány még szeptemberre sem fog egy olyan mértéket elérni, ami miatt már külön intézkedéseket kell majd bevezetni.

A szakemberek szerint Magyarországon két hónappal később érkezik a negyedik hullám, mint Nagy-Britanniában.

Forrás: Promotions
Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
És ezt megbeszélték az összes jelenlegi és eljövendő mutáns vírussal? A Maldív szigeteken, vagy Dubalban találkozott velük O.V. és hűséges külügyére?
Néro
@Nessy: Igen meg csak nem tudhatjuk mert titkos.
Pálinkás Pál
meghülyült a világ...azért sikerült a semmiért bedönteni a gazdaságot, és felpörgetni az inflációt..meg a politikusok is kiélhették kicsit magukat,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.