A tanári szakszervezet szerint megint a legelesettebbeket állítja célpontba a kormány, és lejáratja a népszavazás intézményét is.

Új népszavazási kérdéseket írt össze a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), mert szerintük az Orbán Viktor által szerdán bejelentetteknek semmi értelmük sincs – idézi a 444 a szakszervezethez köthető nedolgozzingyen.hu-n megjelenteket.

Értelmetlenek Orbán népszavazási kérdései a PDSZ szerint, újakat írtak helyettük

Fotó: Illusztráció/pexels.com CCO

A szakszervezet a honlapján arról írt, hogy a kormány a szorult helyzetében "megint a legelesettebbet állítja célpontba, csak hogy elterelje kínos ügyeiről a figyelmet, nem beszélve arról, hogy lejáratja a népszavazás jogintézményét is. A PDSZ a – a fenti okból – kormányfő által kezdeményezett népszavazási kérdéseket kijavította. Ha már népszavazás kell, hát ezeket kérdezze meg a miniszterelnök a társadalomtól."

A tanárok szerint vannak tényleg fontos kérdések, melyekről jó lenne szavazást indítani – például az oktatás állapotáról. 

A tanári szakszervezet az alábbi kérdéseket írta össze, ha már lehet népszavazást kezdeményezni újfent:

- Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást?

- Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók?

- Szeretné-e ön, ha csak privát és egyházi iskolából lehetne eséllyel felsőoktatásba jutni?

- Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok?

- Mit szeretne ön? Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben?

- Egyetért-e ön azzal a kormányzati alapvetéssel, hogy 24 Ft/év/gyerek kormányzati támogatás elegendő az iskolai erőszak visszaszorítására?

- Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskola képtelen megtalálni azokat a szakembereket, akik a szexuális fejlődésen kívül a kábítószer-fogyasztás káros hatásaival, az iskolai erőszakkal, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos témákban segítséget tudnak adni a gyerekeknek?

- Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolában kiskorú gyermekeknek szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartanak?

- Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek?

- Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy gyermekekkel foglalkozó szakemberek szándéka az, hogy népszerűsítsék a nemátalakító kezeléseket kiskorú gyerekeknek?

- Véleménye szerint, szükséges-e további korlátozás a médiatartalmakban a már meglévő korhatáros besoroláson kívül?

- Találkozott már valaha olyan iskolában vagy médiumokban megjelenő kampánnyal, amely a nem megváltoztatásának megjelenítését, népszerűsítését célozta?

- Ön szerint van értelme a miniszterelnök által kezdeményezett népszavazásnak?

- Egyetért-e ön azzal, hogy a kormányon lévő személyek, pártok, ellenőrzés nélkül hallgathassanak le, figyelhessenek meg akárkit, amikor csak kedvük úgy tartja?

Forrás: 444.hu, nedolgozzingyen.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A fentebb posztolt két nemzethy kipcsákó nagyon beleállt a nemzethy seggbe!Talán,ha kihúznák a fejüket az ánuszából a turul baszóknak látnák a valósegget amit nem nyalni,hanem megtisztítani kéne a keletről jött szartól!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Az oktatászüllesztés magyar bálinti "letéteményesei" megint "belehúznának"?
balos
A fentebb posztolt két nemzethy kipcsákó nagyon beleállt a nemzethy seggbe!Talán,ha kihúznák a fejüket az ánuszából a turul baszóknak látnák a valósegget amit nem nyalni,hanem megtisztítani kéne a keletről jött szartól!
Yoda69
Lehet szoparbajozni, de ez nem vezet sehova. Inkabb egy nagyszabasu tuntetest kellene szervezni tobb szazezer resztvevovel.
Aki Én
@Shikari: @ómió: Az látszik, hogy nektek nem sok jutott az oktatásból, és ezért a pedagógusokat hibáztatjátok.
Komcsikról hörögtök, miközben imádjátok orbánt, a komcsibolsi lehallgatót? Mondjuk ő legalább tanult, így lett KISz titkár. Na, mindegy is.
Van nektek eszetek? Ja, nincs.
Éppen most bukott meg a III/III-as ügyosztálya.
Yoda69
@Shikari: Milyen magyarokrol hablatyolsz? Te se vagy magyar. orban tamogatoi javareszt megvasarolt ciganyok, vagy roman trollok.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te ökör vagy és nem hazafi! te az utolsók közül a pár ezerböl,akik még nem vették észre,hogy orbán a hazafias népbutító dumáival csak átbaxta a butuska híveit!
miattatok beszélte rongyosra a száját. :)
csipetke
Óriási! Tényleg ezeket a kérdéseket kellene beleszerkeszteni a népszavazáshoz. Kiegészítve pl.- Szeretné-e, hogy a magyar polgárok pénzéből épüljön Magyarországon a kommunista Kína egyeteme,aminek a fenntartását is nagyrészt a magyar emberek fizetik?
De lehetne kérdés az autópályák kiszervezése is,vagy a vakcinabiznisz is.
csipetke
@Shikari: 09:08 Ahogy elnézem itt a kommenteket,vannak,akik a kormány/orbán hazugságait hiszik el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.