A korszerűtlen dízelautókat fokozatosan fogják kitiltani a fővárosból – adta hírül az index.hu.

Hivatalos: kitiltják Budapestről a dízelautókatFotó: Unsplash

Az index.hu értesülései szerint a fővárosi közgyűlés még idén dönt a céldátumról. A konkrét céldátumot a főpolgármester terjeszti majd a Fővárosi Közgyűlés elé a dízelautók forgalmának tilalmáról. Karácsony Gergely ezt a közelmúltban jelentette be, amikor a Greenpeace Magyarország átnyújtotta neki azt a 45 ezer aláírással ellátott petíciót, amely az emberek egészségét súlyosan károsító dízelautók kitiltását követeli.

A Levegő Munkacsoport helyesli a tervet, és azt javasolja, hogy már jövőre kezdjék el a kitiltást. A szervezet álláspontja szerint ez felelne meg a nemzetközi tendenciáknak. 

Egészen pontosan azt szorgalmazzák, hogy 2022 júliusától kezdve több éven át, fokozatosan vezessék be a korlátozást, először a védett övezetekben, majd a Nagykörút és a Budai körút által határolt területen, végül pedig úgy, hogy a főváros területén 2024-ben csak Euro 4-esnél, 2026-ban pedig csak Euro 5-ösnél jobb besorolású dízelautókkal lehessen közlekedni. A belváros ilyen értelmű zöldítése közben a helyi lakosok 2022 júliusáig regisztrált autói átmenetileg mentesülnének a korlátozás alól.

Forrás: index.hu
Fotó: Unsplash

133 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Nem tudna valaki egy agyat felajánlani Karigerinek? A mostani nem jó, mert patkányé volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Nyírfa: Ja ha magának 50IQ-val ennyi jön-le ? akkor maradjon még sokáig víz fakasztó, lent a bányába,a Denevér-husin ? mint csak ez a @nezelodo: nevű növésben visszamaradt , kukkoló bánya Demon ? nomeg ez az alaposan meg - ütődött ? Kisnyilasból - Kék Ávos ? @RonaGyuri: no meg ez @CsipkeRózsa: ? a Messi Bánya - Macája ? aki ez a @sgl: a lüke ?
durbincs
@simmering73: @gina: Csak Mert magát csúfolják lent ? bányatöcsinek ? mint @csak húgy...: ot a vizelő előembert ?
durbincs
@fűre lépni szabad: magát megent jól megtaposták ? mert kikopott ?
durbincs
@csak húgy...: erre maga rögvest levizelte liberális barnainges náci bányás fajgörény társait ? a @Nessy: @namihami: ?@Horizont: nevű rettegő Ótvart ? +@CsipkeRózsa: -t a szörös ruzsős IQ-bajnok férfit ? +ez a @Havanagi: a bérköcög ?@Dr.Doktorovics trinitron dr.: a bukott bányacsotányok +@Klubtag: @Giovanni Alba: @kereső: @Pálinkafőző Rézüst: ?@dr. prédikátor: @tudode: @Nyírfa: @simmering73: @lampa laz: @Eladott Ország: @silber13: @Sámannus: ?
durbincs
@kula:Nagy adag barna bér-csigaként maga hogy éli meg : "A Békemeneten 600 ezren, a Moslék gyűlésén 3 ezren voltak" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.