Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Zoltán: Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőé

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Arra a kérdésre, miért halasztja Brüsszel a megállapodást a helyreállítási alapról, Kovács Zoltán úgy reagált: ránk akarnak kényszeríteni egy világlátást, ha pedig egy tagállam nem úgy cselekszik, ahogy a brüsszeli bürokraták gondolják, akkor mondvacsinált okokkal, jogi köntösbe csomagolva, politikai támadás indul. Az újraindítási alaphoz való hozzáférést gyakorlatilag blokkolják, épp akkor, amikor a gazdaságnak gyors beavatkozásra van szüksége az újrainduláshoz. Felfüggesztik a tárgyalásokat, zsarolnak az ehhez nem kapcsolódó gyermekvédelem ügyében – mondta Kovács Zoltán.

Kifejtette: a magyarországi Forma 1-es futamra érkező – egyébként a magyar gyermekvédelmi törvényről mit sem tudó – sztárok megszólalása azt példázza, hogyan működik ez a hálózat, hogyan lehet akkor, ha egy bizonyos kérdésben – például a magyar gyermekvédelmi törvény esetében – egy tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná, megszólaltatni "beszélő fejeket", akikre a laikus közvélemény figyel. Talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amelyet Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit. Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait? – mondta az államtitkár.

Arra felvetésre, miért mossák össze a törvénnyel összefüggésben a pedofiliát és a homoszexualitást, Kovács Zoltán arra hívta fel a figyelmet: ne tévesszük szem elől, hogy mielőtt a törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok szövege megjelent volna, a hálózat, az LMBTQ-mozgalmak, a Soros György által fizetett nemzetközi szervezetek hálózata már ezzel támadta kormányt.

Azzal kapcsolatban, hogy a gyermekvédelem ügyében a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kormány 5 népszavazási kérdését, az államtitkár azt emelte ki: olyan kérdésekről van szó, amelyekben csak a magyaroknak van joguk dönteni, ezek a kérdések nem tartoznak az EU kompetenciájába.

A népszavazás a legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének – szögezte le Kovács Zoltán.

A nemzeti konzultáció az államtitkár szerint az elmúlt 11 évben az egyik leghatékonyabb és legsikeresebb formája volt a választókkal való párbeszédnek bármilyen kérdésben. Most a gazdaság és az élet újraindítása szempontjából fontos kérdésekről mondhatják el az emberek a véleményüket, és ebből kiderül, mit gondolnak az elmúlt 11 évről. Ez a siker kulcsa – mondta Kovács Zoltán.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti"

akkor minek akartok beleugatni, seggfej?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
Milyen alkotmányról csicsereg ez a madár? Ki hiszi el ezeknek, hogy valóban a "gender" szó miatt nem ratifikálták az isztambuli egyezményt?

Szembemegy az Európai Parlament akaratával a magyar parlamentben kedden megszavazott politikai nyilatkozat az Isztambuli Egyezmény ratifikációjának elutasításáról.
Megszavazta az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának elutasítását a magyar parlament kedden. A három KDNP-s képviselő által benyújtott politikai nyilatkozatot 115 igen, 35 nem és három tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.
A nyilatkozat felszólítja a kormányt, hogy ne tegyen további lépéseket az egyezmény kötelező hatályának elismerése iránt, és az Európai Unió intézményeiben is azt az álláspontot képviselje, hogy az EU ne csatlakozzon a dokumentumhoz.
hu.euronews.com/2020/05/05/elutasitotta-a-magyar-parlament-az-isztambuli-egyezmeny-ratifikalasat

Varga Judit magyar igazságügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán az egész országot megrázó, győri kettős gyermekgyilkosság miatt készült jelentés egy megállapításaként közölte, hogy a kormány nem ratifikálja a "migrációt is támogató egyezményt, amely azt is állítja, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek, hanem léteznek társadalmi nemek".
hu.euronews.com/2020/01/07/varga-elutasitotta-ellenzeki-ep-kepviselok-kuzdenek-az-isztambuli-egyezmeny-ratifikalasaer
A legnagyobb komolysággal harcolnak egy szociológiai szakkifejezés ellen, mert az azt állítja, hogy a társadalomnak minden korszakban változó elvárásai vannak a polgárokkal szemben, mégpedig a születési nem alapján jelölik ki a társadalomban elfoglalt helyüket. A nő legyen háziasszony, óvónő, ápolónő, esetleg titkárnő, a férfi legyen katona, kondás, rendőr, aztán ha valakinek ez nem tetszik, az már egyből felforgató. Ki hallott már olyat, hogy egy nő akarjon nagyvállalatot igazgatni, maradjon csak a kávéfőzőnél. Röviden, elnagyoltan ez az elvárt szerep, a társadalmi nem, a gender.
Gazella
Anyádat zsotika.. idáig is a szülök nevelték az utódjaikat.. nektek valamiért (kekeckedésből) pont a másságba kellett beledöfni a késeteket.
De tévedésben vagytok mert Brüsszel addig nem ad zsetont amig a korrupciót meg nem szüntetitek. Ennek meg köze sincs a gyerektörvényhez.
Giovanni Alba
Folytatás. Nem is olyan régen még elképzelhetetlen volt egy nő egy egyetemen, nem hogy tanárként, még hallgatóként sem.
Egy nő ne akarjon autót vezetni, még kevésbé vadászrepülőt, az meg hogy űrhajós legyen, na az már tényleg fantasztikum.
Ha megkérdeznek egy átlagosan értelmes embert, hogy mi a dolga az életben egy nőnek, és mi egy férfinak, akkor szépen fel fogja sorolni a társadalmi elvárásokat. Egyelőre még nem hallottam az óvodapedagógus megnevezéseként az óvónénin kívül mást. Kórházban van ápoló és ápolónő, de a nővérke mellett nincsen bátyus. Érdekes, hogy a napi főzést a szakácsnők végzik, a férfiak séfek, esetleg főszakácsok, de a legkevésbé sem zöldségtisztító szakmunkások, mármint az általános elvárások szerint. Van szövőnő, de nincsen szövő, legfeljebb gépkezelő.
Mi van akkor, ha valaki ki akar törni ezek közül a korlátok közül? Lázadó, felforgató, és mit képzel ez magáról.
Horizont
1. a helyreállítási alapot nem a "gyermekvédelmi" törvény miatt tartják vissza.
2. Miért gondolja annyira hülyének Hamiltont és Vettel hogy nem tudnak tájékozódni? Clooney-val is ugyanezt csinálták.
3. A szülőnek van joga de a gyereket nevelik a bölcsődétől kezdve a középiskoláig sőt az egyetemig bezárólag a pedagógusok is.
4. A népszavazás egy nagy humbug amilyen a konzultáció is. A híveik két pofára zabálják, még azt se veszik észre hogy orbán szarik a véleményükre meg rájuk is.
5. Kovács Zoltán sík hülye lett mára egy szervilis csicska meg kell felelne a főninek akár az élete árán is.
6. Azóta is várom a hivatalos adatot arról, hány nemátalakító műtétet végeztek a világon kiskorúakon, amivel fenyegetik a sok barmot.
istván irén
kérdezem akkor mi a faszt keres a hittan az iskolákba majd én eldöntöm,hogy vallásos legyen a gyerek vagy nem. pont ezek a tetvek kényszerítik másokra az akaratukat és közben visítanak hogy más ne tegye
ómió
Pedig "haladóék" annyi aberráltat tudnának belőlük képezni, hogy ihaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok