Augusztusban fokozatos esetszám-növekedés várható, míg a meredek emelkedés az iskolakezdés, a szabadságolási periódus végén várható Magyarországon és a maszkviselés is visszatérhet Rusvai Miklós virológus szerint.

Hamarosan visszatérhet a maszkviselés, és az oltottsági igazolvány is
Kép:Pixabay

Hét helyszínen is emelkedést mutatott a koronavírus koncentrációja a szennyvízben, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve folyamatos emelkedés várható

- mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus.

Ez a tendencia azt mutatja, hogy nagy valószínűséggel idén nem várja ki a nagyobb mértékű emelkedés az októbert, hanem legkésőbb szeptemberben elkezdődik.

Augusztusban fokozatos esetszám-növekedés várható, míg a meredek emelkedés az iskolakezdés, a szabadságolási periódus végén várható, amikor sokan hazajönnek külföldről, a gyerekek visszamennek az iskolába, és a közösségi találkozások száma jelentősen megnő, ami miatt a vírus fokozott terjedésbe kezd.

A korlátozásokról elmondta, a magas, hatvan százalék fölötti átoltottságú országok, mint Nagy-Britannia és Izrael esetében is megfigyelhető, hogy újabb szabályokat kell bevezetniük, mert emelkedni kezdtek a fertőzöttségi számok.

Rusvai Miklós szerint a maszkviselés hamarosan visszatérhet, amit elsősorban a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken vezethetnek be.

A következő lépés nagy valószínűséggel az oltottsági igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, ami jó is lenne, amikor már szükséges lesz, a legutolsó intézkedés pedig bizonyos események tekintetében a létszámkorlátozás lehet.

Forrás: Napi.hu
Címlapkép: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A magyar kormányon kívül egyetlen uniós kormány sem vásárolt nem teljesen ellenőrzött vakcinát. Orbán volt az, aki úgy gondolta, győzhet, ha ő lesz a leggyorsabb. Iszonyatosan, elképesztően nagy összegeket basztak ki (és nyilván loptak el) lélegeztetőgépekre és horkolásgátlókra, valamint olyan méregdrága kínai vakcinára, amelynél maga a gyártó sem javasolta a 60 éven felüliek oltását. Orbán kiadta a parancsot, tolták az idősekbe az oltásokat, Európa normálisabb fele (tehát mindenki más) olykor dühösen, de várt a nyugati oltóanyagra. Legalább három héten keresztül hallgattuk, hogy milyen remekül állunk oltottsággal, a liberális, rothadó nyugat a sáros lába nyomába nem érhet a mi dicső kormányunknak. Aztán elcsitult a diadalüvöltés, arról már nem szólnak a közpénzmédia hírei, hogy időközben a rothadó nyugat utolérte szép hazánkat oltottságban, majd le is hagyta, mégpedig úgy, hogy kizárólag bevizsgált, jóváhagyott nyugati vakcinákat használtak. Mostanra az uniós átlag alatt van nálunk a beoltottság. Egyébként egy futóversenyen sem féltávnál szokás eredményt hirdetni, hanem a végén. Szóval csúful elbukott az európalegátoltottabbországa-projekt, kell csinálni valamit, amitől javulni látszik a helyzet. Vagy ha nem is javul – nem fog -, legalább másra lehet kenni a felelősséget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@verőce21: Mindenki saját maga dönti el, hogyan védekezik. Hord, ha úgy érzed biztonságban magad, ha úgy gondolod, másokat nem fertőzhetsz meg.

Ne pár ember mondja meg, hogy mikor mit csináljunk. Felnőtt, felelősségteljes embereket akarnak irányítani. Az elmúlt 1,5 év alatt tapasztalatot szereztünk. Nappal emberek között mozogtunk, mi változik este 8 óra után?
Elég lenne jelezni, hogy vigyázzunk magunkra, embertársainkra, mint az influenzánál.
Hordjuk maszkot, sűrűbben mossunk kezet. De, hogy mikor hova mehetünk, az már nem a vírusról szól.
percsi
@verőce21: Hord, ha kesztyűben jobban szereted!
Csak arra figyelj, nehogy észre vegyék!
percsi
@Horizont: Hááát, én is elértelmeztem :)
verőce21
@percsi: Ez jó így, mert nem hagyok ujjlenyomatot véletlenül sem, ha lopni megyek...! :)
percsi
Jól teszed, okosabb legyél a nagyfőnöknél.
Nem óvatos, kesztyű nélkül elemeli azt, amit akar.
Tanulj meg kesztyűben dudálni is! Szerintem a tehetséged ahhoz is meg van.
esperanza
@Nessy: Ez igaz, a Covid ota nincs allergiam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.