Interjút adott a Magyar Nemzetnek Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, aki többek között a tanárképzés átalakításának terveiről is beszélt.

Klebelsberg-főnök: miért kellene minden iskolába kémiatanár?

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Népszava arról írt korábban, hogy 2022 szeptemberétől a pedagógushallgatók felkészítését csakis az új Nemzeti alaptanterv (NAT) szellemében végezhetnék az egyetemek, megalapozva az iskolai oktatás kormány által helyesnek vélt irányvonalát – írja a 24.hu.

A bírálatok szerint ez azt jelentenék, hogy olyan tanárok kerülnének ki az egyetemekről, akik nem tudnak többet a leadandó anyagnál.

Hajnal szerint ez nincs így:

Az új követelményrendszer értelemszerűen igazodik a Nemzeti alaptantervhez, de természetesen az emelt szintű érettségi anyagán is jelentősen túlmutató szaktárgyi ismeretet biztosít. Ezen felül az adott felsőoktatási intézmény a szabadon választható kurzusok kínálatával a saját profiljához illeszkedően további ismereteket taníthat a leendő pedagógusoknak.

Majd kijelentette:

Ami az ellenzéki sajtóban előszeretettel emlegetett tanárhiányt illeti, hadd mondjak egy beszédes példát: hiába írják le az üres álláshelyekre hivatkozva, hogy szerintük kétezernél is több helyen hiányzik a kémiatanár, ez az adat nem fedi a valóságot, mivel egyszerűen nem kell minden iskolába külön kémiatanár.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Akkor, mára "beérett", hogy Böszme efftárs 10000 tanárt rúgott ki!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FL4K
Hát ez az arab vagy zsidó (tök mindegy!) cigány kurva meg kija faszom?!
Hogy lehet ilyet mondani - egyébként is, de a Klebelsberg Központ elnökeként meg főleg?

Mondom én, már csak undorító patkányok szolgálják a főgeci pszichiátriai eset Orbánt és az ő beteg - ember és életellenes - világát !!!
kereső
Úgy van. Minek? Utazgathat az a tanár három-négy községbe is órát tartani. Csak az órarendet lesz egy kissé nehezebb összeállitani. Vagy csak Budapesten és a városokban oktatnának kémiát Hajnal Gabriella szerint?Na ez is csak azért van ott, hogy többen legyenek.
Dr. Proktor
Tulajdonképen miért is kell minden faluba és városba iskola?
csak úgy....
a kémiát be kell tiltani! nem ám egy elégedetlen diák bombát barkácsol a diktátor ellen...
csak úgy....
@Dr. Proktor: mert se buszjárat se kollégium?
kereső
@csak úgy...: Mert se buszjárat, se kollégium.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.