Péntek este jelent meg a kormányrendelet a halasztható műtétek, fogászati kezelések és rehabilitációs kezeléseket megelőző kötelező tesztről – írja a 444.hu. 

Kiadták a rendeletet: az oltatlanoknak fizetniük kell a tesztért a műtétjük előtt
Fotó: MTI/Varga György

Az új rendelet kimondja: csak az kaphat ilyen kórházi ellátást, aki

vagy védett, vagy van 48 órásnál frissebb negatív PCR tesztje, vagy a műtét napján készített negatív bármilyen tesztje.

Fontos megjegyezni, hogy a beteg esetleges kísérőjére ugyanezek a feltételek vonatkoznak – írja a 444.hu.

A nem védettek számára azonban a tesztek kötelezőek lesznek, és pénzbe kerülnek majd. Kivételt képez ez alól, ha az érintett kiskorú, esetében felmerült a fertőzöttség gyanúja vagy ha a szakorvosa papírt adott arról, hogy nem kaphat vakcinát. És annak is ingyenesek, aki 18 évesnél fiatalabb beteg kísérője.

A friss rendeletet azért hozták meg, mert az alapvető jogok biztosa pár napja azt írta, hogy ellentétes a jogállamiság elvével és jogsértő az oltatlanok fizetős tesztelése, de Kozma Ákos azt is kifogásolta, hogy erről Kásler miniszter és a tisztifőorvos sima körlevelekben rendelkeztek. A kormány reakciója az volt, hogy az ombudsmani véleményt elutasították, de abban engedtek, hogy a miniszteri levélhez képest szabályos kormányrendeletbe foglalták a szabályt.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Varga György

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@vacsi: Ebben egyetértünk! Ezt a szigort alkalmazhatnák már a tömegrendezvényeknél is! Mert azok per pillanat stabil járvány gócok.
Gazella
@Nessy: tok mindegy. A varosok utcain is tomegek maszkalnak.
Nessy
@Gazella: Az természetes, ha nem áll le az élet. De akkor legalább a minimális védekezésre nem ártana gondolni a kormánynak. Maguktól sokan nem fognak, majd csak akkor, ha ne adj Isten baj lesz.
magyar1
Vakcinadiktatúra. Ha másként nem tudják láncra kötni az embereket akkor így.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.