Az ország északkeleti részén alakulhatnak még ki zivatarok az előrejelzés szerint, de a hőmérséklet a 32 fokot is elérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn keleten is gyorsan csökken a felhőzet, reggel ott is megszűnik a csapadék. Ezt követően országszerte általában napos idő lesz a jellemző, majd elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek ismét gomolyfelhők, ott néhol kialakulhat újabb zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk. A hőmérséklet kora délután 27 és 32, késő este 18 és 25 fok között várható.

30 fok fölötti meleggel indul a hét, de lehetnek még zivatarok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre. A hőség miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben Békés és Csongrád-Csanád megyékben, ebben a két megyében a napi középhőmérséklet 25 °C fölött valószínű.

Hétfő éjjel többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Kedd hajnalra párásság, foltokban köd képződhet. Mérsékelt marad az északi szél. A hőmérséklet késő este 18 és 26, hajnalban 13 és 19 fok között alakul.

Kedden napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Legfeljebb néhol lehet zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban 28 és 32 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.