A telex.hu néhány háziorvostól gyűjtött információi szerint egyelőre kevesen jelentkeznek a harmadik oltásért. Mindeközben arról számoltak be, hogy a kormányhivatal új munkakört is adott nekik.

Nem arat nagy sikert a 3. oltás, közben a háziorvosokat ráállították az oltatlanokra, akikről jelentést kell írniuk
Fotó: MTI/Vajda János

A megkérdezett háziorvosok tapasztalatai szerint egyelőre kevesen jelentkeznek a harmadik oltásért. Az érdeklődők többsége kínai oltást kapott, és a háziorvosok is elsősorban a Sinopharmmal beoltott időseknek és veszélyeztetett betegeknek ajánlják a megerősítő oltást valamelyik nyugati vakcinával – írja a telex.hu.

A kínai oltást kapó oltottak mellett olyanok is jelentkeztek, akik szputnyikot kaptak.  Ők elsősorban azért kérnek harmadik adagot, mert azt remélik, hogy egy nyugati oltással egyszerűbben tudnak külföldre utazni.

A harmadik oltás körüli mizériában a kormányhivatal újabb munkakört is adott a háziorvosoknak: egyenként győzködniük kell a még beoltatlan 60 év feletti pácienseiket, és róluk minden héten jelentést is kell tenniük.

Tavasz óta alig volt időm foglalkozni a betegekkel, mindent az oltások megszervezése és beadása uralt. Egyelőre kevesen érdeklődtek harmadik oltás után, nekik azt javasoltam inkább, hogy regisztráljanak, és menjenek az oltópontra

– mondta a lapnak egy budapesti háziorvos. Egy vidéki orvos pedig arról számolt be, hogy eddig inkább gondot okoznak a harmadik oltásra jelentkezők, annyira kevesen vannak. 

A múltkor alig jött össze 6 ember egy időpontra az oltóponton, hogy egy ampullát el tudjanak oltani.

Egy budapesti háziorvos is jobbnak látja egyelőre az oltópontra irányítani a betegeit, mert a rendelőben nem akarja keverni az oltottakat, a nem oltottakat és a tünetes betegeket.

A háziorvosoknak közben folyamatosan újabb és újabb feladatokat ad a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Most az lenne a dolguk, hogy egyenként keressék fel a még nem beoltott, 60 év feletti pácienseiket, és győzzék meg őket az oltás fontosságáról. Ehhez listákat is kapnak a praxisukba tartozó, nem beoltott páciensekről.

Kérdezem én, ha rendesen akarom ellátni a betegeimet, hogyan fér bele az időmbe az, hogy közben házaló ügynököt is játsszak? (...)  „Ha házról házra járok, akkor csak Sinopharmot vihetek magammal a hűtőtáskában, mert az külön ampullákban van, csakhogy Sinopharmot nem akar magának senki sem

– fakadt ki az egyik háziorvos a telex.hu-nak.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Vajda János

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.