A koronavírus alatt bizonyos fogyasztási cikkek ára még az általános dráguláshoz képest is elszabadult. Ilyenek például a szeszes italok, dohányáruk és persze az üzemanyag. 

Lassan a Holdról is jól látható az infláció mértéke – meddig lesz tartható ez az állapot?

Fotó: 123.RF.com

– A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,5 százalékkal nőttek – írja a hivatal. Az MTI által is idézett összegzésük szerint január és július között a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve

átlagosan 4,2 százalékkal, a nyugdíjas háztartások körében 3,9 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt 12 hónapban az élelmiszerek ára 3,1, ezen belül az étolajé 27,5, a baromfihúsé 7,7, a liszté 7,2 százalékkal emelkedett. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 11,1, ezen belül a dohányáruk 18,1 százalékkal drágultak. A tartós fogyasztási cikkekért 3,8 százalékkal kellett többet fizetni, ezen belül a szobabútorok 10,7, a konyha és egyéb bútorok 8,4, az új személygépkocsik pedig 7,5 százalékkal kerültek többe. Az üzemanyagok ára 19,8 százalékkal lett magasabb. A szolgáltatások 2,9, ezen belül a lakásjavítás és -karbantartás 11,3, az üdülési szolgáltatások 7,6 százalékkal drágultak.

Forrás: Hang.hu 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Nessy: Esetleg fogyasszunk több, tápanyagban gazdag okostelefont, lapostévét és laptopot. Jól emészthető és a régebbi modelleknek az ára is rohamosan csökken.
A kábeles csatornák negyede maholnap úgyis csupán főzőműsorokból áll, csak lesz egy-kettő, amelyik a fenti alapanyagokra fog szakosodni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@namihami: Akik a fideSses fözős müszarokban fellépnek,annyit is érnek!Ezt a jani után fordítottam magyarira,csak hogy örüljenek a nyaloncaik!
Csizmás Kond
...annak a kupecnek kell köszönni a zinflációt amelyik ámerikából állapítsa meg, hogy mennyit ér a forint...
csak úgy....
@Csizmás Kond: mondjál még hülyéket cirmi! :)
jesz
a címben azt kérdezi a firkász: ...meddig lesz tartható ez az állapot?

...ameddig Orbán-Matolcsy úgy látja jónak...
FL4K
Orbán Viktor nem kormányoz, mert nem ért hozzá.
Ennek isszuk a levét!
Orbán Viktor egy köztörvényes bűnöző, aki maffia módszerekkel a tettestársaival együtt egy egész országot rabol le - csak ehhez ért!

Ha kormányválás után nem lesz kőkemény elszámoltatás és bebörtönzés, úgy neki megyek az új kormánynak - személy szerint az összes vezetőiknek -, hogy a fala adja a másikat.
Engem soha többé egy politikus sem csap be !!!
Retorziók leszenek.
Bosszúállás lesz.
Oda megyek és szétbaszok mindent és mindenkit - a kurva anyád életével játszatok, ti geci, semmirevaló, aljas politikusbűnözők!

Majd én elszámoltatlak, a kurva anyád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok