Változékony lesz az időjárás a hét közepén, ám a zivatarok nem sok enyhülést hoznak a hőmérsékletben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Hőségre és zivatarra is lehet készülni szerdán

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Csongrád-Csanád és Békés megyék kivételével az ország összes megyéjére. A hőség miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, CsongrádCsanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben.

Szerda éjjel nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a záporok, zivatarok este megszűnnek. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de a Zemplénben előfordulhatnak élénk lökések. A késő esti 17, 25 fokról csütörtök hajnalban 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. Délután 26 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.